NAPETOST SE REZALA NOŽEM

VIDEO: KADA JE TRUMP UŠAO U KATEDRALU, TEMPERATURA SE SPUSTILA ZA JOŠ NEKOLIKO STUPNJEVA Na ispraćaju Busha bilo je očito da je svima nelagodno

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.12.2018. u 10:43

U.S. President Donald Trump reaches over to shake hands with former President Barack Obama as he takes his seat in the first row along with former first lady Michelle Obama, former President Bill Clinton and former first lady Hillary Clinton at the state funeral for former U.S. President George H.W. Bush at the Washington National Cathedral in Washington, U.S., December 5, 2018. REUTERS/Kevin Lamarque
REUTERS

 

Američki predsjednik Donald Trump i četvorica njegovih prethodnika u Bijeloj kući nazočili su u srijedu državnom ispraćaju Georgea H. W. Busha.

Donald i Melania Trump, u prvom redu u Nacionalnoj katedrali u Washingtonu, bili su dvosatnoj svečanosti zajedno s trojicom bivših demokratskih predsjednika Barackom Obamom, Billom Clintonom i Jimmyjem Carterom i s njihovim suprugama Michelle Obamom, bivšom državnom tajnicom Hillary Clinton i Rosalyn Carter. George W. Bush se u govoru oprostio od oca.

Bio je izuzetno hladan dan u Washingtonu, a postalo je još hladnije kada je Donald Trump ušetao u katedralu.

Trump se pozdravio s bračnim parom Obama koji je sjedio do njega, ali ne i s Clintonima i Carterima, koji su bili malo dalje. Melania Trump se pozdravila s Obamama, srdačno se rukovala s Clintonom, te je mahnula Hillary, koja je sjedila malo dalje. Barack Obama uljudno je klimnuo glavom Trumpu, a Michelle se usiljeno nasmiješila, no bilo je više nego očito da je svima nelagodno i da je atmosfera postala vrlo napeta.

 

Sjedeći pokraj Melanije, Barack Obama izgledao je čudnovato samouvjeren, Michelle nije skidala nezadovoljnu grimasu s lica, Bill i Hillary ukočeno su sjedili.

Trumpova bivša suparnica na predsjedničkim izborima Hilary Clinton nije ga ni pogledala, ali je zato srdačno razgovarala s potpredsjednikom Mikeom Penceom.

Nekoliko trenutaka kasnije Obame su vrlo toplo pozdravile Georgea W. Busha. Bush je darovao Michelle bombonom, kao što je to napravio na pogrebu senatora Johna McCaina prije nekoliko mjeseci.

Bila je to tužna, ali rijetka prigoda za okupljanje svih pet živućih američkih predsjednika. Bilo je to također prvi put da su se oči u oči susreli Trumpovi sa Obamama i Clintonovima od njegove inauguracije za predsjednika u siječnju 2017. U protekle dvije godine njihova međusobna antipatija dodatno je produbljena.

Reuters


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo