PARLAMENTARNI IZBORI

VIDEO: KAKO SE SLAVILO U SRBIJI Vučića dočekali trubači, gubitnicima otpjevali 'Otpisane'

U stožeru Demokratske stranke Dragana Đilasa vladala je nevjerica, muk i razočaranje
 Screenshot, AFP

Nakon što je Aleksandar Vučić sa svojom strankom SNS osvojio 48,8 posto glasova na parlamentarnim izborima u Srbiji, slavlje u njegovom taboru moglo je početi.

Dok je u većini drugih stranačkih tabora bilo tiho, u prostorijama Srpske napredne stranke je bilo i više nego veselo.

Kako piše Blic , već poslije objave prvih službenih rezultata u zraku se osjetilo festivalsko raspoloženje. Kada se Vučić pojavio svi su ga dočekali pljeskom, a ubrzo su se pojavili i trubači preko kojih su poslali poruku protivnicima. Na oduševljenje sviju odsvirali su poznatu temu iz serije 'Otpisani'. Tako se uz glazbu dugo slavilo, a mlađi su zaigrali i kolo.

Što se tiče ostalih stranaka nije bilo toliko veselo. U stožeru Demokratske stranke Dragana Đilasa vladala je nevjerica, muk i razočaranje.

VUČIĆU APSOLUTNA VEĆINA 'Hvala što ste mi dali više glasova nego Slobodanu Miloševiću'

Prema pisanju Blica , jedna od rijetkih stranaka koja je pored Vučićeve Napredne, imala razloga za slavlje je SPS dosadašnjeg premijera Ivice Dačića. S osvojenih 14 posto su zacementirali svoju poziciju, a Dačić poslije objave rezultata požurio u stožer SNS-a kako bi čestitao koalicijskim partnerima iz dosadašnje vlade. Tamo je proveo više od sat vremena s iza zatvorenih vrata s Vučićem i društvom. kako piše Blic , nisu razgovarali o formiranju nove vlade, a sve opcije su ostale otvorene.

Lider Nove demokratske stranke i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić, je nakon objave rezultata u jednom trenutku napustio prostorije stranke, a novinarima je objašnjeno kako je izašao uhvatiti malo zraka.

U obraćanju javnosti čestitao je Vučiću na pobjedi te je istaknuo kako s njim nema nikakav dogovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:54