ZLOUPORABA POLOŽAJA

VIDEO, KAOS U SUDNICI NAKON PRESUDE JEDNOJ SUTKINJI Kad je čula da mora u zatvor, paralizirala se od šoka, morali su je doslovno izvući iz sudnice

 
Tracie Hunter
 screenshot Youtube, WLWT

U sudnici u Ohiu izbio je potpuni kaos nakon što je bivša sutkinja osuđena na šest mjeseci zatvora zbog toga što je položaj koristila kako bi pomogla svojem bratu. Njezine su se pristaše nakon toga razbijesnile, a šokiranu sutkinju fizički su morali izvući iz sudnice, piše Daily mail.

Bivša sutkinja maloljetničkog suda okruga Hamilton, Tracie Hunter, osuđena je jučer na šest mjeseci zatvora za kazneno djelo iz 2014. godine, kad se nezakonito umiješala u slučaj svojeg brata, a optužena je za manipuliranje dokazima i krivotvorenje dokumenata.

Hunter je za sutkinju izabrana 2010. godine, a suspendirana je četiri godine kasnije zbog toga što je svojem bratu Stephenu Hunteru ilegalno dala na uvid povjerljive dokumente dok je on čekao disciplinsko saslušanje te je postojala opasnost da izgubi posao. Njezin brat, inače službenik u popravnom domu za mlade, navodno je 2013. godine udario jednog maloljetnog prijestupnika. Njegov šef ga je zbog toga htio otpustiti, a Tracie Hunter je tada došla do dokumenata o udarenom tinejdžeru te dala dokumente svojem bratu kako bi mu pomogla zadržati posao.

Na izricanju presude činilo se kao da je Tracie Hunter paralizirana od šoka nakon što je čula presudu, a iz sudnice ju je morala odvući policajka.

Presudi se protivilo i dvadesetak prosvjednika koji su nosili majice s natpisom 'Pravda za sutkinju Tracie M. Hunter', a jedna je žena i uhićena kad je pokušala spriječiti policajce da osuđenoj sutkinji stave lisice na ruke.

Na video snimci iz sudnice vidi se kako je Hunter nakon izricanja presude ustala, spremna predati se u ruke policajcima, a zatim ju je šok potpuno paralizirao pa ju je jedna od policajki morala doslovno izvući iz sudnice. Kasnije se vidi kako se pomalo opustila, a policajka joj je pomagala da ne padne ispred sudnice.

Kao dodatak na šest mjeseci zatvora, Hunter će morati odslužiti i godinu dana uvjetne kazne.

Ona je inače prva Afroamerikanka odabrana kao sutkinja maloljetničkog suda u okrugu Hamilton, a tvrdi da je njezino suđenje bilo politički motivirano.

'Nisam prekršila nikakve zakone, nisam prekršila ugovor niti sam osigurala posao svom bratu, koji je radio sedam godina prije nego što sam ja uopće izabrana za sutkinju. Protiv mene su podignute nepravedne i nezakonite optužbe', rekla je Hunter u nedjelju, dan prije izricanja presude, prenosi Daily mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:46