BLOKIRALI PROMET

VIDEO, KLIMATSKI AKTIVISTI U LONDONU RAZBJESNILI PUTNIKE Prosvjednici se popeli na vagon metroa u vrijeme najveće gužve

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.10.2019. u 12:31

REUTERS

 

Klimatski aktivisti su u četvrtak poremetili željeznički promet u Londonu i izazvali fizičke sukobe bijesnih putnika s prosvjednicima koji su se popeli na vagon londonskog metroa u vrijeme najveće prometne gužve.

Skupina 'Pobuna protiv izumiranja' (ER) ušla je u drugi tjedan građanskog neposluha. Ciljaju na vladine zgrade, lokalnu zračnu luku i financijske institucije poput BlackRocka i žele istaknuti kakvu prijetnju predstavljaju klimatske promjene.

 

Londonski gradonačelnik, policija i putnici kritizirali su skupinu zbog njihovih taktika navodeći kako je javni prijevoz jedna od najzelenijih mogućnosti putovanja.

 

"Ova protuzakonita akcija je iznimno opasna, kontraproduktivna i uzrokuje neprihvatljiv poremećaj građanima u Londonu koji javnim prijevozom putuju do posla", rekao je gradonačelnik Sadiq Khan.

'Pobuna protiv izumiranja' postala je poznata u travnju kada je uzrokovala prometni kolaps u Londonu na 11 dana. Cilj im je promovirati pobunu protiv političke, gospodarske i socijalne strukture modernog svijeta kako bi se izbjegao najgori klimatski scenarij koji predviđaju znanstvenici.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo