NEOČEKIVANO

VIDEO: KRAVE POMOGLE POLICIJI UHVATITI BJEGUNKU Htjela je pobjeći kroz polje, ali nije očekivala goveđe društvo: Stoka ju je natjerala ravno u klopku

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.08.2018. u 18:00

Screenshot / YouTube

 

Bilo je malo iza dva sata ujutro u Sanfordu na Floridi kad je bijeli automobil Subaru, kojeg su progonila policijska vozila, sletio s ceste i zaustavio se u jarku. Premda se potjera odvijala kroz grad i dalje, glasnogovornik policije Bob Kealing naglasio je da se nije radilo o seoskom putu, nego o uobičajeno prometnom mjestu.

Vozač Jamie Michael Young i suvozačica Jennifer Anne Kaufman iskočili su iz automobila i počeli bježati. Younga su policajci brzo sustigli, no Kaufman je otrčala prema obližnjem privatnom posjedu. U zrak su digli i policijski helikopter s termalnom kamerom kako bi pomogla u mraku u potrazi.

Uskoro su se čule i upute iz helikoptera: ‘Velika skupina krava je prati. Izgledaju kao da će je napasti.’

 

Kaufman je, naime, protrčala kroz polje na kojem je bilo krdo krava. One su je primijetile i počele je ganjati. Na koncu je Kaufman stigla do kraja posjeda, preskočila ogradu i pala ravno u ruke policije, piše Washington Post.

Policija pretpostavlja da 47-godišnja Kaufman nije znala kamo trči, a sigurno nije bila svjesna da je na livadi čeka dvadesetak krava. No, uvjereni su da su im krave pomogle.

 

Krave su u vlasništvu Richarda Kondrackog koji je rekao da nikad prije nisu bile agresivne. ‘Ne želite se petljati s njima, s bilo kojom životinjom, bez obzira radi li se o kravi, slonu ili mački. Ne izazivate ih’, rekao je.

Treća putnica u automobilu Erin L. Thomas nije ni pokušala bježati. Svo troje su optuženi za krađu, posjedovanje droge, upad na privatni posjed i opiranje uhićenju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo