STRAVA NA FLORIDI

VIDEO: KRVAVA TALAČKA KRIZA Ubio policajca, oteo djecu pa ubio i sebe i njih: 'Strašno, najmlađe dijete je imalo samo godinu dana...'

 
Gary Wayne Lindsey Jr. (L)
 Volusia County Jail/REUTERS

Muškarac optužen za ubojstvo policajca u Orlandu i otmicu četvero djece, presudio je i djeci i sebi i tako završio talačku krizu u trajanju od gotovo 24 sata, objavile su vlasti ovog američkog grada.

Djeca su pronađena mrtva u zgradi u zapadnom Orlandu, blizu poznatih zabavnih parkova Universal studija.

- Imali su između 1 i 11 godina, kazao je na konferenciji za novinare šef policije John Mina.

Muškarac je identificiran kao 35-godišnji Gary Wayne Lindsey Jr., a pronašli su ga u ormaru jednog od stanova, s ozljedama koje su upućivale na to da je počinio samoubojstvo.

- Bio je na uvjetnoj, a u zatvoru je bio zbog nasilja u obitelji i paleža, kazao je Mina.

Obračun između Lindsey Jr-a i policije započeo je još u nedjelju kasno navečer kada je policija oko 23:45 reagirala na poziv žene koja je zvala zbog toga što ju je tukao njen dečko - Gary Wayne Lindsey Jr.

Kada se policija približila zgradi, Lindsey je počuo pucati, pritom ubivši jednog od policajaca

Judy Pepper, koja živi stan ispod Lindseya, kazala je Orlando Sentinelu kako su je probudili pucnji, prenosi Washington Post.

- Čula sam vrisak, a onda i ranjenog policajca kojeg su nosile njegove kolege. Nas su onda evakuirali u obližnji McDonald's, kazala je Pepper.

Nakon pucnjave Lindsey se zabarakadirao u stan s djecom, dvoje vlastite i još dvoje od žene s kojom je živio.

- Pregovori su trajali čitav ponedjeljak, a oko 20:30 izgubili smo vezu s njim. Nakon što smo poslali jednog od kolega da mu dostavi telefon i ujedno izvidi situaciju, shvatili smo da je jedno dijete mrtvo. Odlučili smo ući unutra i pokušati spasiti ostale, kazap je šef policije.

Oko 21, policija je ušla u stan i ugledala stravičan prizor.

- Mrtva tijela bila su posvuda. Pojma nemamo kada je ubio tu nesretnu dječicu. Naše misli su s obiteljima te djece, zaključio je konferenciju za novinare šef policije u Orlandu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:45