DEVET OSOBA OZLIJEĐENO

VIDEO: MASOVNA MAKLJAŽA ISPRED TURSKE AMABASADE U WASHINGTONU Zaštitari turskog predsjednika premlatili prosvjednike s kurdskom zastavom!

 Screenshot: YouTube

Devet osoba je ozlijeđeno, a dvije su uhićene u velikoj tučnjavi ispred rezidencije turskog veleposlanika u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom posjeta predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, objavila je policija, a piše Guardian.

Glasnogovornik hitnih službi Washingtona, Doug Buchanan rekao je da su dvije osobe teško ozlijeđene te su odvedene u bolnicu, a dodao je da su službe pozvane ispred rezidencije u 16:30 po lokalnom vremenu u utorak.

Prema svjedocima sukoba, tučnjava je izbila nakon što su pripadnici Erdoganova osiguranja napali prosvjednike koji su nosili zastavu kurdske stranke PYD ispred rezidencije. TV mreža NBC je pak objavila da je turski predsjednik bio u rezidenciji tijekom tučnjave.

Glasnogovornik washingtonske policije Dustin Sternbeck potvrdio je da je došlo do sukoba između dvije grupacije, ali nije iznosio detalje okršaja, niti rekao tko je započeo tučnjavu. Samo je rekao da su dvije osobe uhićene, jedna od njih jer je napala policajca.

Kako je u vrijeme sukoba oko rezidencije bilo mnoštvo pripadnika medija, uključujući i nekih tv mreža, na internetu su se pojavile nekoliko minuta duge snimke tučnjave u kojoj je vidljivo da je bilo riječ o ozbiljnom sukobu u kojem muškarci u odijelima, vjerojatno Erdoganovi zaštitari, nisu štedili udaraca prema prosvjednicima koji su se uglavnom branili.

Inače, turski predsjednik Erdogan trenutno se nalazi u službenom posjetu svojem američkom kolegi Donaldu Trumpu u trenutku kada su odnosi dvije zemlje u osjetljivoj fazi zbog američke potpore kurdskim milicijama u Siriji i Iraku, kojima su obećali nove isporuke oružja za borbu protiv Islamske države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:33