PAPA BLAGOSLOVIO ZARUKE

VIDEO: MLADIĆ KLEKNUO I ZAPROSIO DJEVOJKU PRED PAPOM FRANJOM, A ONA ZANIJEMILA OD ŠOKA 'Pitao te hoćeš li se udati za njega, što kažeš?'

 

Venezuelanski političar u egzilu iznenadio je i papu Franju i svoju djevojku kada je kleknuo i zaprosio je pred njim protekle nedjelje.

Dario Ramirez, koji je prije tri godine pobjegao od režima Nicolasa Madura, bio je dio delegacije od 80 katoličkih političara koji su iz svih dijelova svijeta doputovali u Rim na prijem kod Svetog Oca.

Pred Papu je stao zajedno sa svojom djevojkom, Maryangel Espinal, i objasnio mu situaciju u Venezueli i probleme s političkim zatvorenicima.

- Odgovorio mi je kako se moli i čini sve što može da pomogne. Rekao sam mu da se veselim što će posjetiti Pamanu 2019., a onda ga zamolio za poseban blagoslov. Vidio sam na Maryangel kako misli 'Što će sada učiniti? Hoće li ga upitati za selfie?'. Bila je u šoku. Objasnio sam Svetom Ocu da je djevojka kraj mene žena mog života. Upoznao sam je u crkvi, Bog mi ju je poslao, i želio sam je zaprositi. Stoga sam kleknuo i zaprosio ju.

Papa Franjo bio je zatečen.

- Nije ništa rekla, pitao te hoćeš li se udati za njega, što kažeš? - upitao je djevojku, a ona je pristala.

- Rekla je: 'Naravno, da!', a onda nas je Papa blagoslovio - ispričao je Ramirez koji ovaj čin ipak nije prepustio slučaju.

Naime, prethodno je za dozvolu upitao kardinala Christopha Schonborna, pokrovitelja Internacionalnog Saveza Katoličkih Političara.

- Rekao sam mu da je ovo za povijest Saveza, a on mi je odgovorio kako je ovo 'za povijest Crkve'! - ispričao je Ramirez i dodao kako je Papa bio vrlo iznenađen, a ljudi iz protokola pomalo ljutiti.

- No na kraju smo se smijali - dodao je zaljubljeni mladić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:38