MASAKR NA AUTOCESTI

VIDEO: NADZORNA KAMERA SNIMILA POSLJEDNJE TRENUTKE MLADOG PARA KOJI SE UPOZNAO U HRVATSKOJ Policija došla do prvog velikog otkrića

 
 nadzorne kamere

Objavljena je snimka nadzorne kamere s benzinske postaje u Kanadi, na kojoj se vidi kako se Australac i njegova djevojka Amerikanka grle samo dan prije nego što su ubijeni. Lucas Fowler (23) i Chyna Deese (24) pronađeni su mrtvi 15. srpnja uz autocestu u Britanskoj Kolumbiji.

Samo dan prije snimljeni su na benzinskoj postaji dok su točili gorivo u svoj plavi kombi. Ona je čistila prozorska stakla kombija, dok je on punio spremnik, a nakon toga su se zagrlili. Zatim su platili, vratili se u kombi i nastavili svoje putovanje.

Još jedna povezana smrt?

Između te večeri i idućeg jutra, par je brutalno ubijen. Pronađeni su uz cestu. Policija je jučer objavila fotorobot bradatog muškarca koji je ranije viđen kako razgovara s njima na cesti. Prolaznici su policiji rekli da su vidjeli kako je Lucas Fowler razgovarao s tim muškarcem, no policija ga za sada ne sumnjiči za ubojstvo.

Policija Vancouver
Crtež bradatog muškarca koji je viđen kako razgovara s mladim parom prije njihovog ubojstva

Jedna je žena rekla i da joj je taj muškarac s bradom djelovao frustrirano dok je razgovarao s Fowlerom. Rekla je i da im je on prišao iz svojeg sivog automobila, te da je rasprava bila žustra, a par je navodno također bio uznemiren, piše Daily mail.

Pet dana nakon što je ovaj mladi par pronađen mrtav, policija je pronašla tijelo u blizini zapaljenog kamioneta oko 470 kilometara dalje, a smatraju da je moguće da je i ta smrt povezana sa smrću ovog para. Policija nije htjela govoriti više o okolnostima te smrti te radi li se možda o djelu serijskog ubojice.

'To je bila ljubavna priča s tragičnim završetkom'

Otac ubijenog Lucasa Fowlera, Stephen, inače policajac, obratio se jučer medijima u Kanadi. Rekao je da su njegov sin i njegova djevojka bili prekrasni i da su se jako voljeli, a njihove su smrti potresle obje obitelji.

'Lucas je došao u Kanadu i planirao putovanje kombijem s Chynnom. To je ljubavna priča koja se završila tragično. Najgora ljubavna priča ikad. To su bili mladi ljudi pred kojima je bio cijeli život, a sada su ubijeni. Možda sam iskusan policajac, no danas sam ovdje kao otac žrtve i ništa nije moglo pripremiti mene ili moju obitelj za ovo kroz što sada prolazimo. Izvan sebe smo', rekao je.

'Bili su tako zaljubljeni i obožavali su putovati'

Oglasila se i obitelj djevojke, rekavši da im nikad neće biti jasna smrt mladog para.

'To nema smisla i zabrinjavajuće je. Nikad se nećemo moći pomiriti s tim, to će se odraziti na ostatak naših života', rekao je Chynin brat.

Njezina majka Sheila Deese rekla je da je priča dvoje mladih bila baš poput ljubavnog romana.

Facebook

'Amerikanka upoznaje divnog Australca. Bili su tako zaljubljeni i oboje su obožavali putovati. Kao majci mi je ovo strašno teško, ona je bila dio mene. Najteže mi je gledati kako moja druga djeca pate. Kažu da je roditelj sretan kao njegovo najtužnije dijete, a meni je jedno dijete ubijeno i imam još troje jako tužne djece', rekla je njezina majka.

Pokvareni kombi?

Lucas i Chyna bili su na putu tek dva dana kad su ubijeni, a to se dogodilo nakon što im se kombi navodno pokvario.

Liječnik koji je pronašao ubijeni mladi par rekao je da je vidio kako je stražnje staklo njihovog kombija bilo razbijeno.

Na njih je prije smrti naišao još jedan par, koji im je ponudio pomoć s pokvarenim kombijem.

'Dečko je rekao da je sve u redu i da ne trebaju našu pomoć. Prestrašno je da bi im netko toliko zao istog dana učinio ovakvo što', rekli su.

Fowler, koji je inače iz Sydneya, prekinuo je školu kako bi postao mehaničar, a zatim je otišao iz Australije putovati svijetom. 2017. je upoznao Chynu Deese iz Sjeverne Karoline. Upoznali su se na ljetovanju u Hrvatskoj, a iduće dvije godine proveli su putujući zajedno Amerikom, Japanom i jugoistočnom Azijom. Deese je nedavno završila dodiplomski studij psihologije i poslovanja na Državnom sveučilištu Appalachian.

Na njezinom je Couchsurfing profilu pisalo da je njezina misija 'putovati svijetom, upoznavati nove ljude te doživjeti nova mjesta sa stajališta lokalaca'. Sebe je opisivala kao opuštenu osobu otvorenog uma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:03