GRAĐANI U PANICI

VIDEO: Nebom iznad Los Angelesa letjela misteriozna raketa. Pentagon: Nemamo pojma što je to!

Video-materijal snimljen od strane TV-postaje CBS prikazuje nepoznati objekt kako leti nebom u ponedjeljak predvečer, te iza sebe ostavlja trag vodene pare
 YouTube

Pentagon je utorak izdao službeno izvješće u kojem stoji da je nepoznat uzrok misteriozonog traga na nebu iznad južne Kalifornije, točnije oko 50 kilometara od obale Los Angelesa, za koji se u prvi mah smatralo da je trag od lansiranja rakete, piše AP.

Naime, video-materijal snimljen od strane TV-postaje CBS prikazuje nepoznati objekt kako leti nebom iznad oceana u ponedjeljak predvečer, te iza sebe ostavlja trag vodene pare. Helikopter KCBS-a, podružnice postaje CBS, snimio je video koji je na noge podigao Amerikance.

Pentagon je zatečen događajem.

"Nitko u Ministarstvu obrane ne zna što je to", rekao je glasnogovornik pukovnik Dave Lapan.

Iako izgleda poput traga rakete, službeni Pentagon tvrdi da nije bilo nikakvog lansiranja u tom području, te da nemaju nikakve veze s događajem.

Jedan stručnjak pojavu smatra optičkom iluzijom. "To je zrakoplov koji leti prema snimatelju, a njegov trag je iluminiran zalaskom sunca", smatra John Pike, direktor grupe za analizu sigurnosti globalsecurity.org.

NORAD (The North American Aerospace Defense Command) zajedno s NORTHCOM-omom (U.S. Northern Command) tvrde da trag nije rezultat stranog vojnog djelovanja. No nisu pružili nikakv uvid u detalje slučaja.

"Potvrđujemo da nema opasnosti za SAD. Više informacija pružit ćemo kad će biti dostupne" - stoji u zajedničkom izvješću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:36