KRVOPROLIĆE U NEW YORKU

VIDEO: NEDUGO NAKON ŠTO JE SNIMLJEN OVAJ VIDEO, BILI SU MRTVI Procurio video Argentinaca snimljen prije nego ih je pokosio uzbekistanski džihadist

 
 Screenshot YouTube

Petero Argentinaca koji su poginuli u utorak u terorističkom napadu u New Yorku bili su prijatelji koji su u 'Veliku jabuku' došli zajednički proslaviti 30 godina mature.

Snimka pokazuje petero prijatelja kako nasmiješeni i u dobrom raspoloženju voze kroz Manhattan nedugo prije nego li će biti pobijeni od strane ISIS-ovog vozača kamioneta.

Šesti član grupe, Martín Ludovico Marro, nalazi se na intezivnoj njezi u bolnici i očekuje se da će preživjeti, no liječnici mu još nisu priopćili tužnu vijest o pogibiji njegovih prijatelja, piše Daily Mail. Inače, riječ je o grupi od deset prijatelja koji su u New York došli proslaviti 30. godišnjicu mature.

Poginuli Argentici identificirani su kao Ariel Erlij, Hernán Mendoza, Diego Angelini, Alejandro Pagnucco i Hernán Ferruchi. Svi su imali 47 godina, osim Erlija koji je imao 48.

- Došli su ovdje poput milijuna drugih turista, kako bi uživali u najvećem gradu na planeti - kazao je državni odvjetnik Joon H. Kim u srijedu, nakon objave za što se točno tereti osumnjičeni 29-godišnji Uzbekistanac Sayfullo Saipov kojem prijeti smrtna kazna.

Iako se ne može sa sigurnošću ustvrditi kada je točno snimljen video, jasno se može vidjeti kako se prijatelji voze zapadnim Manhattanom te okreću prema lokaciji u Tribeci gdje ih je pokosio terorist nedugo iza 15 sati.

- Vozili su se u parovima, čuli buku a onda ugledali kamionet kako ide prema njima. Bilo je kao u paklu... tijela posvuda... plač, vriska, ljudi koji nastoje pobjeći - kazao je Mateo Estreme, argentinski konzul u New Yorku.

- Kupili su darove za djecu, svoje obitelji... Zamislite samo: razmišljaš o obitelji, u društvu si prijatelja a onda prema tebi ide terorist u kamionetu - nastavlja diplomat.

- Jedan od njih je prvi put bio izvan Argentine, i taj prvi put kada je napustio zemlju pogine od terorista u New Yorku. Nema riječi kojima se to može opisati - kazao je argentinski konzul.

Estreme ističe kako su preživjeli iz grupe u šoku.

- Ne mogu vjerovati da se ovo zbilja dogodilo. Uništeni su - kazao je Estreme i kazao kako je supruga preživjelog Marroa došla u New York kako bi bila uz supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:51