BOGATSTVO NA RAČUNU

VIDEO: NEUGODNJAK U JUTARNJEM PROGRAMU Slavni voditelj čak šest puta pitao američku poslovnu ženu je li bila u vezi s Borisom Johnsonom

 
 BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Američka poslovna žena Jennifer Arcuri u ponedjeljak je odbila reći je li bila u intimnoj vezi s britanskim premijerom Borisom Johnsonom dok je bio londonski gradonačelnik, ali je kategorički zanijekala navode da je od njega dobivala povlastice.

The Sunday Times prenio je da je Arcuri primila tisuće funta javnog novca i putovala službeno dok je Johnson bio gradonačelnik Londona od 2008. do 2016.

Nakon tih objava, vlasti Londona obratile su se nadležnoj policijskoj službi koja bi trebala utvrditi ima li elemenata za otvaranje sudske istrage.

Za ITVmrežu Arcuri je u ponedjeljak rekla da se povezala s Johnsonom dok je bio gradonačelnik jer se zanimala za klasičnu književnost te da su razgovarali o francuskom filozofu Voltaireu.

Na opetovano pitanje je li bila u intimnoj vezi s Johsonom odbila je odgovoriti.

"Kategorički, nikoga se ne tiče kakav smo privatni život imali ili nismo imali", rekla je 34-godišnja Arcuri.

Slavni voditelj Piers Morgan čak šest puta je postavio Arcuri isto pitanje, ali nije dobio odgovor.

"I kategorički je mnogo važnije da mi Boris nikada nije dao povlastice, nikada ga nisam tražila uslugu, nikada za mene nije napisao preporuke", rekla je.

Spominje se ugovor iz 2013. na iznos od 10.000 funti (11.200 eura), odnosno drugi iz 2014. na 1500 funti (1700 eura), a taj je novac primilo poduzeće Innotech u vlasništvu Jenifer Arcuri.

Sunday Times piše da je Arcuri dobila i 15.000 funti (17.000 eura) nova iz vladinog proračuna 2014. u okviru programa poticaja stranim investitorima za otvaranje tvrtke u Velikoj Britaniji. K tomu je dobila i 100.000 funti ove godine, a riječ je o novcu namijenjenom britanskim tvrtkama, iako je ona već svoje poslovanje vratila u Sjedinjene Države. Ta zadnja svota sada je zamrznuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:53