SPAS U ZADNJI ČAS

VIDEO: 'O MOJ BOŽE...' Pogledajte zastrašujući trenutak u kojem tri ribara spašavaju živu glavu zbog naleta jahte u punoj brzini

 
 Screenshot YouTube

Nevjerojatna snimka stiže nam iz Oregona gdje su zbog naleta jahte troje ljudi jedva izvukli živu glavu.

Zahvaljujući GoPro kameri cijeli je incident snimljen, a nakon snimke krenule su i sudske tužbe.

Dramatična snimka pokazuje trenutak u kojem se 10-metarska jahta u punoj brzini zabija u ribarski čamac, a cijeli se incident dogodio na rijeci Columbia u Oregonu prije nekoliko mjeseci.

Inače, jahta pripada Marlinu Lee Larsenu, dok je čamac u vlasništvu Bryana Maessa.

Maess je ribario u društvu još dvije osobe, kada je primjetio da im se približava jahta u punoj brzini. Maess je počeo mahati rukama i vikati kako bi ga primjetili na jahti, no ubrzo im je postalo jasno kako se jahta nema namjeru zaustaviti...

- O moj Bože! - može se čuti kako govori jedan od putnika na čamcu, prije nego li će svo troje spas potražiti skokom u hladnu rijeku.

Samo nekoliko trenutaka kasnije jahta će se zabiti u čamac...

Maess, 47-godišnji policajac koji se u slobodno vrijeme bavi i ribarstvom, kaže kako je pretrpio ozljede zgloba, noge i ruke dok su njegovi suputnici također ozlijeđeni.

S druge strane Larsen (75) se brani kako iz svog sjedećeg položaja nije mogao vidjeti čamac. No, jedan od putnika na Larsenovoj jahti otkrio je lokalnim medijima kako je dotični telefonirao dok je vozio, pa zbog toga nije primjetio 5-metarski čamac.

No Larsen se odmah krenuo braniti tvrdnjom da je telefon koristio ujutro, prije nego li je isplovio, a sve ostale tvrdnje nazvao je 'lažnim vijestima'.


Policija je potvrdila kako nikakv alkohol i droge nisu bili uzrok nesreće, no optužili su Larsena za nesavjesnu vožnju i izazivanje nesreća zbog nemara.

Dakako, Larsen je odbio sve optužbe, no Maess je odlučio ga tužiti i traži oko 400 tisuća dolara odštete, a isto se spremaju i ostala dva putnika iz ribarskog čamca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:22