PRAVDA

VIDEO: OD AERODROMA DO CENTRA VOŽNJU IM NAPLATIO 247 EURA! Taksist koji je šokirane turiste držao zatočene u automobilu mora u zatvor

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.11.2018. u 21:51

Charkrid Th. / Youtube Charkrid Th., screenshot

Taksist Enock C pokušava prevariti turiste za cijenu vožnje s aerodroma

 

Sud u Parizu je na zatvorsku kaznu od osam mjeseci osudio taksista koji je jednom paru s Tajlanda vožnju od aerodroma naplatio 247 eura. Video snimka na kojoj se vidi kako se ti turisti svađaju s taksistom postala je viralna na YouTubeu. Naime, vožnja od Charles de Gaulle aerodroma do centra Pariza obično košta 45 do 55 eura, no taksist je rekao da je cijena 247 eura. Par turista mu je ponudio 200 eura kako bi ih pustio iz vozila, javlja BBC.

Vozač Enock C proglašen je krivim za prevaru i iznudu uz prijetnje. U video snimci se čuje kako govori da radi za privatnu taksi kompaniju VTC, na francuskom 'Chauffeur Privé'.

Kada je inzistirao da mu turisti s Tajlanda plate 247 eura za vožnju, oni su zatražili da otključa vrata automobila i pusti ih van kod policijske postaje. Kada je Charkrid Thanhachartyothin, jedan od turista koji su se vozili u tom taksiju, od vozača zatražio njegovu dozvolu, pokazao mu je dokument, no na sudu je rekao da o tome ništa ne zna i da on nije taksist.

Francuske novine Le Parisien pišu da su iz privatne taksi kompanije VTC potvrdili da vozač Enock C nije zaposlen kod njih.

Na Youtube snimci se vidi kako vozač postaje agresivan prema turistima kad su mu ponudili 180 eura za vožnju.

'Platite mi 200 eura! Platite mi!', vikao je.

 

Snimku je objavio sam turist Charkrid i ispod napisao da ga je 'taksist prevarant napao i pokušao mu oduzeti mobitel, koji je pao na njegovo lice kad je pokušao uslikati taksista'.

'Vozio se uokolo brzo dok smo mi zvali policiju. Nakon neuspješnih pregovora i puno vremena, umorili smo se i odlučili mu platiti 200 eura samo da možemo izaći iz auta. Otključao je vrata i konačno smo izašli', napisao je Charkrid.

Nakon incidenta je na pariškoj službenoj stranici za turizam Parisinfo.com objašnjeno kako licencirani taksiji u Parizu mogu biti raznih boja, ali moraju imati navedeno:

Na krovu mora biti znak na kojem stoji 'Taxi parisien' sa tri mala svjetla ispod znaka, s iznakama A,B,C. Te oznake ovise o dobu dana. Na vidljivom mjestu mora biti taksimetar koji pokazuje cijenu putovanja. Displej mora biti i na stražnjem dijelu vozila. Tablica na prednjem dijelu vozila mora na sebi imati broj licence. Pariz ima više od 17.000 takvih taksija, no postoje i vozila 'VTC' privatnih kompanija, no njih je potrebno unaprijed rezervirati za vožnju. VTC može biti i minibus ili limuzina, a cijena se dogovara prilikom rezervacije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo