ZELENSKI ZA POVIJEST

VIDEO: OSEBUJNI UKRAJINSKI PREDSJEDNIK MARATONSKOM PRESICOM OBORIO SVJETSKI REKORD Satima je razgovarao s više stotina novinara u fast food restoranu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.10.2019. u 23:01

Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy holds a press-marathon at a food market in Kiev, Ukraine October 10, 2019. REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS

Volodimir Zelenski

 

Volodimir Zelenski, bivši popularni glumac koji je u travnju izabran za ukrajinskog predsjednika, ostvario je u četvrtak rekord održavši konferenciju za novinare koja je trajala više od 12 sati, najdulju u povijesti, objavila je Ukrajinska državna agencija za rekorde.

Gotovo osam sati nakon početka tiskovne konferencije održane u poznatom restoranu u središtu Kijeva, predstavnik agencije se digao i proglasio rekord koji još nije potvrdila međunarodna organizacija.

Predsjednik Zelenski je reagirao iznenađeno rekavši da je "skroman" i da ne voli proslave.

Prethodni rekord je držao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kojega je tiskovna konferencija trajala više od sedam sati, navode ukrajinska glasila.

 

Više stotina ukrajinskih i stranih novinara izmijenilo se za stolom sa Zelenskim u Food Marketu koji poslužuje hamburgere i pizze.

Ukrajinski predsjednik se dotaknuo nekoliko tema kao što su sukob na istoku Ukrajine, veze s Rusijom i telefonski razgovor s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zbog čijeg iznošenja u javnost potonjem demokrati vode istraživanje zbog opoziva u Zastupničkom domu.

Medijima je povjerio da je uoči maratonske konferencije dobio injekcije za jačanje glasnica.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo