ČOVJEK KOLICA

VIDEO: OVAJ BESKUĆNIK IZ MELBOURNEA JE PRAVI HEROJ Nakon što je policiji pomogao zaustaviti terorista, skupljeno je 100.000 dolara za njega

 
 Screenshot 9 news

U humanitarnoj je kampanju skupljeno gotovo 100.000 australskih dolara za pomoć beskućniku koji je pomogao policiji zaustaviti napadača koji je prošlog tjedna nožem izbo nekoliko ljudi u Melbourneu. Taj je beskućnik prema teroristu gurnuo kolica za kupovinu kako bi ga odvratio od napada na policajce i prolaznike, javlja BBC.

Michael Rogers, poznat i kao 'Trolley man' ('Čovjek kolica'), snimljen je u petak dok je pokušavao spriječiti Hasana Khalifa Shire Alija u namjeri da izbode dvojicu policajaca koji su se s njim obračunavali. Napadač je već bio ubio jednu osobu, vlasnika kafića, i ozlijedio još dvije osobe. Ubrzo ga je policija upucala, nakon čega je preminuo u bolnici.

'Gurnuo sam kolica ravno na njega i pogodila su ga. Doduše, nisam ga uspio srušiti', rekao je 46-godišnji Rogers za 7 News.

Sve se odvijalo samo nekoliko metara od gorućeg automobila punog plinskih boca u blizini ulice Bourke, poznate i posjećene ulice u centru Melbournea.

Screenshot 9news
Michael Rogers, beskućnik iz Melbournea, gurnuo je kolica prema teroristu koji je napao policajce.

Snimka na kojoj se vidi kako Rogers gura kolica prema napadaču brzo se proširila društvenim mrežama, gdje su ga odmah proglasili herojem.

Donna Stolzenberg, osnivačica humanitarne udruge za beskućnike, odmah je pokrenula kampanju za skupljanje financijske pomoći, GoFundMe, kako bi Rogersu pomogla.

'Kao osoba, on to zaslužuje', rekla je Stolzenberg.

Do sada je 3.388 osoba doniralo novac, a stranica je čak 11.000 puta podijeljena na Facebooku.

'Pronašli smo ga! Kakav nevjerojatan čovjek. Jučer smo dugo s njim razgovarali telefonski i sada smo još više ponosni. Naš junak je skroman i nije imao pojma za ovu kampanju. Sutra ćemo se naći s njim da mu predamo donacije. Nevjerojatan je', stoji u poruci organizatora kampanje.

Ovaj će novac Rogersu pomoći da pronađe smještaj, a poslužit će mu i za psihološku pomoć nakon terorističkog događaja kojem je u petak svjedočio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:02