NESTALO U DIMU

VIDEO Ovo je trenutak kada je jahta vrijedna 2,5 milijuna kuna eksplodirala: Svega 15 minuta nakon što ju je biznismen preuzeo u marini

Britanac Paul Ward tužio je trgovca i traži povrat novca

Britanski biznismen Paul Ward (61) za 269 tisuća funti kupio je luksuznu jahtu na nautičkom sajmu u Southamptonu, a ubrzo nakon izlaska iz marine ona se zapalila pri čemu su zamalo poginuli on i član posade John Innes.

Elegantna jahta Meridian 341, s četiri motora, dvije spavaće sobe i svim potrebnim luksuzom san je svakog ljubitelja plovidbe.

No, jednog hladnog dana u veljači 2010. taj se san zamalo pretvorio u noćnu moru svega 15 minuta nakon što su Ward i Innes jahtu preuzeli u marini u Hampshireu. Naime, jahta je eksplodirala i zapalila se, a Wardovu i odjeću njegova člana posade zahvatila je vatra. Dvojac je preživio zahvaljujući brzoj reakciji i spasonosnom skoku u more. Video cijele havarije objavljen je jučer na YouTubeu.

Muškarce je spasila Obalna straža i prevezla ih u bolnicu u Southamptonu, oboje s teškim opeklinama.

- Prvo se začula eksplozija, a zatim dim i vatra. Da nismo odmah skočili s broda, ne bismo preživjeli. Moje lice izgledalo je poput jednog velikog žulja, te i dalje imam problema s disanjem - rekao je Ward.

- Kad smo u prvi mah vidjeli brod u plamenu, i poslali ekipe u pomoć, mislili smo da nitko nije preživio eksploziju. To je pravo čudo - rekao je glasnogovornik Obalne straže.

Cijeli slučaj sad se našao na sudu, a Ward i njegova partnerica Dawn Roads tuže MGM Boats i Dun Laoghaire Yacht Services za više od 300 tisuća funti.

Također, Ward traži odštetu za pretrpljene ozljede i psihičku bol.

John O'Kane, direktor tvrtke MGM Boats i dalje ne želi komentirati slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:11