PONUDILA OSTAVKU

VIDEO: PAD MOĆNE POLITIČARKE Prvo su je optužili da je lažirala diplomu, a onda je procurila snimka koja ju je uništila: 'Odlazim uzdignute glave'

 
 Screenshot/YouTube

Cristina Cifuentes, premijerka pokrajine Madrid, ponudila je ostavku nakon što je njezina politička karijera uzdrmana dvama skandalima.

Najprije su je optužili da je lažirala sveučilišnu diplomu, a potom je procurio video koji sugerira da je ukrala dvije bočice kreme protiv starenja u supermarketu.

Naime, procurila je video snimka iz 2011. godine koja prikazuje Cristinu Cifuentes kako predaje artikle zaštitaru supermarketa. Navodno je ukrala dvije bočice kreme protiv starenja.

Snimka je nastala 4. svibnja 2011. godine, a dućan se nalazi vrlo blizu Skupštine Madrida, a Cifuentes je u to vrijeme bila zamjenica predsjednika Skupštine.

Izvori bliski zastupnici Popularne stranke tvrde da je doista riječ o njoj na snimci, a policijski izvori tvrde da se krađa dogodila, no da ne postoji policijsko izvješće o tome.

Cristina Cifuentes
President of Porugal Marcelo Rebelo de Sousa visit to Spain - 16 Apr 2018, Image: 368729520, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

The kings of Spain, Felipe VI and Letizia, attend the delivery of Cervantes Award to the writer of Nicaragua Sergio Ramirez, in University of Alcala de Henares. (Photo: Jose L. Cuesta/261/Cordon Press).
Cristina Cifuentes, president of Community of Madrid.
Cordon Press, Image: 369405892, License: Rights-managed, Restrictions: Produccion propia, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Cordon Press
Profimedia, Cordon Press
Kralj Felipe VI i kraljica Letizia sa Cristinom Cifuentes

Prije samo nekoliko tjedana Cifuentes je punila novinske stupce zbog još jednog skandala. Utvrđene su nepravilnosti vezano za njezinu diplomu na Sveučilištu Kralj Juan Carlos koju je dobila 2012. godine. Navodno nikada nije bila na predavanjima niti je pristupila ispitnim rokovima, pa je dovedeno u sumnju je li uopće napisala diplomski rad i obranila ga pred komisijom.

Tada se ispričala svima koji se mogu osjećati ugroženima zbog povlaštenih uvjeta koje je imala prilikom studiranja prava.

Govoreći danas na izvanrednoj konferenciji za novinare, Cifuentes je rekla kako je odluku o ostavci donijela u dogovoru sa svojom strankom.

- U životu morate javni interes staviti iznad osobnoga, rekla je Cifuntes pokušavši pritom umanjiti značaj snimke rekavši da je žrtva kampanje uznemiravanja i rušenja ugleda.

- Odlazim uzdignute glave, ali u ustima mi ostaje gorak okus, rekla je Cifuentes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:08