'DIM JE POSVUDA'

VIDEO: PANIKA U PEKINGU, EKSPLOZIJA U BLIZINI AMERIČKOG VELEPOSLANSTVA Muškarac je pokušao baciti bombu na ambasadu?

 
 Jimmy Zhong, Twitter

Glasnogovornik američkog veleposlanstva u Pekingu potvrdio je u četvrtak da se pored zgrade veleposlanstva dogodila eksplozija, pri čemu je ozlijeđen samo 26-godišnji osumnjičeni.

Glasnogovornik je rekao da se eksplozija dogodila oko 7 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu u javnom prostoru pored zgrade veleposlanstva.

"Prema izjavi čuvara veleposlanstva, jedan muškarac je aktivirao bombu. Osim bombaša, nije bilo ozlijeđenih. Lokalna policija je reagirala", rekao je glasnogovornik. Policija je objavila da je 26-muškarac iz kineske autonomne regije Unutarnje Mongolije osumnjičen da je aktivirao malo improvizirano eksplozivno sredstvo.

Video snimka koja kruži društvenim mrežama pokazuje dim i krhotine te ljude koji su se okupili pored veleposlanstva u sjeveroistočnom dijelu Pekinga.

Očevidac je rekao da je policija odvela muškarca.

Kineski zaposlenik veleposlanstva rekao je za dpa da je netko bacio napravu za koju se čini da je bomba kućne izrade preko ograde veleposlanstva. Netko unutra pokupio je eksploziv i bacio ga nazad preko ograde, rekao je zaposlenik.

Policija je blokirala područje oko veleposlanstva te snima i prikuplja uzorke s mjesta eksplozije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:41