SUSJEDI ČULI DETONACIJE

VIDEO: PODMETNUTA BOMBA RAZNIJELA AUTO U DALMATINSKOJ ULICI U PODGORICI Mafijaški obračun: Jedna osoba na mjestu poginula, drugoj se bore za život

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.03.2020. u 21:03

Police block off the area around the US Embassy in Montenegro's capital Podgorica on February 22, 2018. - An unknown attacker blew themself up after throwing a suspected grenade into the embassy compound in Podgorica, the Montenegrin government said Thursday.
SAVO PRELEVIC / AFP

Ilustracija

 

Podgoričanin Đorđe Božović je poginuo, a njegov sugrađanin Aleksandar Keković je teško ozlijeđen u eksploziji bombe koja je bila postavljena ispod Kekovićeva automobila, pišu podgoričke Vijesti.

Do eksplozije je došlo u srijedu u 19:33 sati u podgoričkom naselju Blok 6 u Dalmatinskoj ulici ispred trgovine 'Lida', a vatra je zahvatila i vozilo koje je bilo parkirano pored.

Keković je zadobio opekotine i prijelom noge te je prebačen na odjel Kliničkog centra Crne Gore gdje mu se liječnici bore za život, a osim njega prebačene su i radnica trgovine koja je bila u teškom šoku i žena koja je parkirala automobil ispred dućana.

Svjedoci ovog događaja kazali su Vijestima da je eksplozija izbacila Kekovića iz automobila te da je nakon toga bio pri svijesti.

Žena, koja živi u blizini, ispričala je Vijestima da se nakon prve eksplozije čulo još nekoliko detonacija.

Dijelovi automobila padali su i stotinjak metara dalje po krovovima kuća i dvorištima, a dva vatrogasna vozila gasila su požar gotovo pola sata.

Ovaj događaj nastavak je krvavog sukoba između crnogorskih kriminalnih klanova.

Prema navodima crnogorskih medija, obojica su bili "sigurnosno interesantne osobe bliske škaljarskom kriminalnom klanu“, jednom od dva suprotstavljena klana iz Kotora.

Rat "škaljarskog" i "kavčakog" klana, koji su imena dobili po predgrađima Kotora u kojima su živjeli njihove vođe, počeo je krajem 2014. godine pošto je u španjolskoj luci Valenciji nestao tovar s 200 kilograma kokaina. U tom je "mafijaškom ratu" diljem Europe do sada ubijeno više od 40 osoba, među kojima su i slučajne žrtve.

Dvostruko ubojstvo koje je pokrenulo novi krvavi niz dogodilo se 19. siječnja u Ateni, gdje su u jednom restoranu na očigled brojnih gostiju i njihovih porodica ubijeni Stevan Stamatović i Igor Dedović, za koje policija vjeruje da su u vrhu kriminalne piramide škaljarskog klana. Od tada se se u Crnoj Gori dogodila četiri mafijaška ubojstva, uključujući večerašnje.

Izdvajamo