SUDAC GA IZBACIO

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE MLADIĆ POLUDIO MALO PRIJE IZRICANJA PRESUDE 'Ovo što vi govorite je laž, sve što si rekao je laž!'

 
 CROPIX

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu u srijedu je proglasilo zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora. Vijeće ga je oslobodilo krivnje za točku optužnice u kojoj ga se teretilo za genocid u nekoliko općina istočne BiH jer je zaključilo da počinjeni zločini nisu imali obilježje genocida. Proglašen je krivim po svim ostalim točkama optužnice.

Mladić je u jednom trenutku, prije samog izricanja presude, zatražio stanku, tijekom koje mu je izmjeren krvni tlak, koji je bio povišen. Sudac Alphons Orie je omogućio je stanku koja se produžila na više od 40 minuta.

Po povratku u sudnicu počelo je čitanje presude, no Mladić je počeo vikati i gestikulirati rukama sve dok ga sudac nije udaljio iz sudnice, i nastavio s čitanjem presude.

- Ovo što vi govorite je laž, sve što si rekao je laž! - vikao je Mladić prije nego ga je sudac dao izbaciti.

Tijek čitanja presude i događaja tijekom tog čitanja možete pronaći na OVOJ poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:03