COVID-19 PRIJETI SVIMA

VIDEO: POPIS JE SVAKIM DANOM SVE DUŽI Među oboljelima od koronavirusa su i brojne poznate osobe; Glumci, sportaši, političari - nitko nije pošteđen

 
Justin Trudeau
 Dave Chan / AFP

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu premašio je 340.000, brojka umrlih prešla je 15.000, a Covid-19 nije poštedio ni poznate i slavne iz svijeta politike, umjetnosti i sporta.

Kako je 19. ožujka objavila kraljevska palača, koronavirusom je zaražen princ Albert od Monaka, uz opasku da "njegovo zdravstveno stanje ne izaziva nikakvu zabrinutost".

Isti dan saznalo se da je na koronavirus pozitivan i glavni pregovarač EU-a za brexit, 69-godišnji Michel Barnier, a potom je objavljeno da je Covid-19 "napao" i glavnog britanskog pregovarača za buduće odnose s Unijom, Davida Frosta.

Zbog korone su od 13. ožujka u izolaciji kanadski premijer Justin Trudeau i njegova supruga Sophie Grégoire Trudeau.

Članovi vlada brojnih zemalja, poput Španjolske, Francuske, Velike Britanije, Irana, Australije, Poljske, Norveške, Maroka, Brazila i Burkine Faso također su zaraženi.

Od nedjelje je u karanteni i njemačka kancelarka Angela Merkel nakon što se otkrilo da je liječnik, koji ju je preventivno cijepio protiv pneumokoka - uzročnika upale pluća, zaražen koronavirusom.

Nakon posjeta Namibiji, od virusa Covid-19 obolio je i predsjednik Botswane Mokgweetsi Masisi.

Iz umjetničkih krugova stigla je vijest da je od opakog virusa u Parizu preminuo pjevač Aurlus Mabélé, "kralj soukousa", moderne verzije kongoanske rumbe popularne diljem Afrike.

Mladi kanadski pjevač Lenni-Kim u subotu je objavio da je obolio od koronavirusa, a dan poslije istu vijest objavio je i poznati španjolski tenor Placido Domingo navodeći da je "dobrog zdravlja".

Kamerunski saksofonist i legenda afro-jazza, 86-godišnji Manu Dibango, zbog koronavirusa je hospitaliziran, objavljeno je prošli tjedan na njegovoj Facebook stranici.

I holivudski producent Harvey Weinstein, nedavno osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnih nasrtaja, podlegao je Covidu-19.

Američki glumac Tom Hanks i njegova supruga, glumica i pjevačica Rita Wilson, oboljeli su prije dva tjedna i u karanteni su u Australiji. U ponedjeljak su objavili da su "bolje", a Rita se na Instagramu pohvalila i videom u kojem je pratiteljima pokazala kako krati vrijeme u karanteni - repanjem!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

See it to believe it

Objavu dijeli Rita Wilson (@ritawilson)

Britanski glumac Idris Elba vijest da je pozitivan na koronavirus priopćio je 16. ožujka. Od tada je u izolaciji.

Čileanski pisac, 70-godišnji Luis Sepulveda, koji živi u Španjolskoj, hospitaliziran je, a prve simptome osjetio je 25. veljače.

Iz svijeta sporta stigla je u subotu vijest da je od virusa preminuo bivši predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz.

Koronavirusom je zaraženo više igrača Juventusa, među kojima su Blaise Matuidi i Paulo Dyabla. Iz predostrožnosti u samoizolaciju se povukao i njihov suigrač Cristiano Ronaldo.

Pozitivni na virus su i bivši slavni branič Milana Paolo Maldini i njegov sin Daniel, napadač kluba iz Lombardije. U Fiorentini je pozitivno 10 osoba, a inficiran je i trener engleskog Arsenala, Španjolac Mikel Arteta.

Pozitivan na virus je i prvi igrač njemačke Bundeslige Luca Kilian.

U 12 dana je od koronavirusa oboljelo 14 igrača američke NBA lige, među kojima je i zvijezda Brooklyna Kevin Durant.

Zbog virusa je u četvrtak hospitaliziran i član francuske nacionalne reprezentacije u odbojci Earvin Ngapeth koji igra u ruskom klubu Kazan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:20