INOVACIJA U TAJLANDU

VIDEO: PREMIJER PRED NOVINARE POSTAVIO SVOJ LIK IZREZAN IZ KARTONA 'Imate li kakvih pitanja, postavite ih njemu, ja odlazim s ove konferencije!'

 
 Print screen / Youtube

Tajlandski premijer pronašao je nov način kako izbjeći neugodna novinarska pitanja. Pred sedmu silu je postavio svoj lik u prirodnoj veličini izrezan iz kartona i rekao im da umjesto njemu, postavljaju pitanja papirnatom premijeru.

Na konferenciji za novinare u Bagkoku, premijer Prayut Chan-ocha činio se spremnim da čuje pitanja, no tada je postavio kartonski model sebe i rekao okupljenim novinarima da njemu postave sva pitanja vezana uz politiku i konflikte.

Zatim se okrenuo i jednostavno otišao, ostavivši zbunjene novinare da se međusobno pogledavaju i podsmjehuju ovakvom rješenju.

Premijer je i ranije znao napustiti konferencije za medije kad bi pitanja postala neugodna. Tako je žurno napustio i druženje s novinarima povodom Dana djeteta, kad su krenula pitanja o politici.

Premijer Prayuth, inače general koji je na vlast došao mirnim pučem 2014., često sablažnjava novinare. Tako je na jednoj presici audio tehničara povukao za uho, bacio koru od banane na snimatelja i prijetio, uz vrlo grub humor, da će smaknuti svakog novinara koji bude kritizirao vladu.

Kad se uspinjao na vlast, uživao je značajnu podršku javnosti, jer je omogućio prilično dug period bez nasilja na ulicama. No, s vremenom se pokazalo da je njegov stil vladanja prilično represivan i netransparentan.

Prayuth je obećao izbore u studenom, no više mu nitko ne vjeruje jer je i ranije znao najavljivati izbore koji se potom nikad ne bi održali.

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:54