POGINULA 41 OSOBA

VIDEO: PROCURILA NOVA SNIMKA PADA ZRAKOPLOVA U MOSKVI Ova je još strašnija od one koja je prva izašla, avion se odbijao poput loptice!

 
 Youtube screenshot

Desetak dana nakon stravične nesreće na moskovskom aerodromu pojavila se nova snimka prinudnog slijetanja ruskog putničkog zrakoplova tijekom kojeg je poginula 41 osoba.

Na snimci se vidi da je pilot tek iz drugog pokušaja uspio prizemljiti avion, a prije toga se nekoliko puta odbijao od piste. Po 'tvrdom' slijetanju, stražnja strana zrakoplova se zapalila što je i razlog tolikog broja poginulih.

Pilot Suhoja Superjeta ruske kompanije Aeroflota ispričao je kako je udar munje izazvao nesretni niz događaja i doveo do tragedije.

Kapetan leta Denis Evdokimov rekao je za ruske medije da je zrakoplov koji je tek bio poletio u Murmansk sa 73 putnika i pet članova posade, morao prisilno sletjeti pošto su instrumenti prestali raditi zbog udara munje.

- Zbog munje smo izgubili radijsku vezu - rekao je pilot za ruski tabloid Komsomolsku Pravdu.

- Uspjeli smo uspostaviti vezu pomoću frekvencije za slanje signala u slučaju opasnosti, ali je bila kratka i isprekidana (...) Uspjeli smo reći nekoliko riječi a zatim se veza izgubila - dodao je.

Kapetan je rekao da se letjelica zapalila zbog toga što je kod prizemljenja svom snagom udarila o tlo.

- Uzrok je sigurno taj što su spremnici bili puni goriva - rekao je.

- Poletjeli smo, ušli smo u oblak i tada je počela padati jaka tuča. U tom trenutku smo osjetili udar munje, kao da nas je stresla struja - rekla je domaćica zrakoplova Tatjana Kasatkina, a prenijela je agencija Interfax.

Zbog nesreće je bivši ruski ministar obrane Anatolij Serdjukov imenovan na čelo upravnog odbora ruske državne tvrtke koja okuplja glavne ruske civilne i vojne proizvođače zrakoplova.

Serdjukovljevo imenovanje objavio je United Aircraft Corporation (UAC) osnovan 2006. koji okuplja proizvođače Suhoj, Tupoljev, Iljušin i Antonov.

Tim imenovanjem je potvrđeno preuzimanje UAC-a, koji je imao velike financijske poteškoće posljednjih godina i bio na udaru kritika zbog neuspješnog programa Superjet, u okrilju moćnog vojno industrijskog državnog konglomerata Rostec, čiji odjel za zrakoplovstvo vodi Anatolij Serdjukov.

Ta integracija, koja bi trebala biti završena 2020. treba pridonijeti "rješenju određenog broja velikih problema proizvođača zrakoplova", rekao je zamjenik premijer zadužen za obranu Juri Borisov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:20