DIVLJAŠTVO U DETROITU

VIDEO: PROCURILA SNIMKA NAPADA KOJA JE ZGROZILA AMERIKU Ušao u bolnicu, vidio djevojku u hidžabu i potpuno izgubio kompas

 
 youtube screenshot

Na sudu u američkom gradu Detroitu puštena je snimka šokantnog napada na 19-godišnju muslimanku usred gradske bolnice. Osumnjičenik za napad je John Deliz (57), a snimka nadzorne kamere jasno prikazuje divljaka koji s leđa napada djevojku koja stoji na recepciji.

Manijak je udario djevojku u hidžabu šakom u glavu, potom nasrnuo na nju i tko zna kako bi se sve završilo da osiguranje nije skočilo na Deliza.

- Nakon pregledavanja snimke nije teško zaključiti da je napad bio religijski motiviran. U čekaonici je bilo petero ljude, a moja klijentica jedina je nosila hidžab - rekao je odvjetnik Majed Mougni za CBS News.

S druge strane, obrana Deliza je sasvim očekivana. Jednostavno, rekao je da je bio neuračunlji - da pati od bipolarnog poremećaja i šizofrenije i da nije uzeo svoj lijek. Začudo, odvjetnik napadnute djevojke ne buni se protiv njegove obrane i za sve optužuje - bolnicu.

- Dobro su znali u kakvom je stanju. Umjesto da su ga primili i dali mu liječnički tretman, oni su ga vratili u čekaonicu - kaže odvjetnik.

Detroit News navodi da žrtva od bolnice traži odštetu od 25.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:16