POSEBNA AROMA

VIDEO: Prodavač čaja snimljen kako uzima vodu iz WC-a u vlaku

 
 YouTube

Prodavač čaja u Indiji snimljen je kako uzima vodu iz zahoda u vlaku Chennai-Hyderabad Express u državi Telangana, zajedno s još dvojicom prodavača koji čak nisu imali ni dozvolu za prodaju napitaka u vlaku, javlja Guardian.

Snimka trojice prodavača zatečenih kako izlaze iz zahoda s velikim posudama iz kojih se inače toče čaj i kava putnicima u indijskim vlakovima brzo se proširila društvenim mrežama. Indijske željeznice potom su priopćile da je "incident ispitan u detalje" i da je prodavač čaja kažnjen globom u vrijednosti gotovo 10.000 kuna.

Prodavač je tvrdio da su samo prebacivali mlijeko iz jedne posude u drugu te da to nisu željeli raditi pred drugima. No, Indijske željeznice smatraju kako je samo po sebi pogrešno to što su posude za čaj i kavu viđene da se iznose iz zahoda.

Pitanje sigurnosti hrane u Indiji je ovoga tjedna još aktualnije, otkako je policija u Kalkuti otkrila da su tone trulog mesa sa smetlišta prodavane po restoranima. Vlasti su zaplijenile oko 20 tona pokvarenog mesa, koje potječe sa odlagališta na rubovima grada, gdje se oko lešina tuku lešinari i psi.

Do sada je u Kalkuti uhićeno osam osoba, ali restorani su još pod stigmom skandala, pa je potražnja za mesom u restoranima i zalogajnicama pala čak 50 posto, prenosi Guardian.

Trovanje hranom jedna je od najčešćih bolesti u Indiji, prema službenim podacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:33