PRAH I PEPEO

VIDEO: PRVE FOTOGRAFIJE SIRIJSKE ZRAČNE BAZE Nakon 59 ispaljenih tomahawka od ponosa Asadova režima nije ostalo mnogo...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.04.2017. u 14:41

SYRIAN TV via Reuters TV

Nakon što su zapadne sile optužile Asada za napad kemijskim oružjem na uporište pobunjenika i džihadista u provinciji Idlib, u kojem je poginulo više od 70 osoba, među njima i mnogo djece, američki predsjednik Donald Trump je naredio napad na zračnu bazu Shayrat.

Iz te su vojne baze poletjeli sirijski avioni koji su po svemu sudeći spalili projektile s bojnim otrovom.

Sirijski ministar informiranja u petak je objavio da je šest osoba poginulo u američkom napadu, tijekom kojeg je ispaljeno 59 projektila "Tomahawk", dok su Rusi naveli da je uništeno nekoliko postrojenja u bazi, kao i devet zrakoplova.

Agencija Reuters objavila je fotografije uništene zračne baze koje možete pogledati u galeriji ispod, kao i video za koji Rusi tvrde da pokazuje uništenu zračnu bazu iz zraka.

 

Merkel izrazila razumijevanje za američki napad na Siriju

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je u petak razumijevanje za američki napad na sirijsku zračnu bazu iz koje je navodno pokrenut napad kemijskim oružjem ovaj tjedan imajući u vidu patnje sirijskog naroda.

"Napad Sjedinjenih Država je razumljiv s obzirom na razmjere ratnih zločina, patnje nedužnih ljudi i blokadu u Vijeću sigurnosti UN-a", kazala je Merkel. Napade je opisala kao "ograničene i ciljane."

Sjedinjene Države su u petak ispalile desetke krstarećih projektila na sirijsku zrakoplovnu bazu Shayrat za koju kažu da je iz nje pokrenut smrtonosni napad kemijskim oružjem ovaj tjedan. (Hina)

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo