'UVIJEK POBJEĐUJE NAJJAČI'

VIDEO: PUTIN NA SASTANKU S LEGENDAMA, MEĐU NJIMA I NAŠ BOBAN Ruski predsjednik prvo nahvalio svoju zemlju, a onda 'žicao' savjet koji je sve nasmijao

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.07.2018. u 12:21

Screenhot YouTube

Zvonimir Boban (skroz lijevo), Vladimir Putin (skroz desno)

 

Svjetsko prvenstvo u nogometu održava se u Rusiji na visokom nivou i pruža navijačima mnoštvo iznenađenja, što i jest ljepota sportske borbe, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku s legendama nogometa.

- Samo prvenstvo, koliko ja shvaćam, ne kao stručnjak za nogomet već kao čovjek koji, naravno, voli ovu divnu igru, samo prvenstvo teče dobro, na visokom nivou, s mnogo iznenađenja. Zapravo, ovo i jeste ljepota sportske borbe. Uvijek pobjeđuje najjači, istaknuo je Putin, piše Sputnik.

Predsjednik Rusije naveo je da su zahvaljujući gostima Svjetskog prvenstva u nogometu srušeni mnogi stereotipi o Rusiji.

- Takozvani ’narodni novinari‘, koji rade za sebe na društvenim mrežama, doprinjeli su da su se mnogi stereotipi o Rusiji jednostavno srušili, istaknuo je ruski predsjednik na sastanku sa legendama svjetskog nogometa u Kremlju.

Prema njegovim riječima, 'ljudi su vidjeli da je Rusija gostoljubiva zemlja koja je blagonaklona prema onima koji dolaze u našu zemlju'.

Putin je u šali zamolio nogometne legende da prognoziraju tko će pobijediti na Svjetkom prvenstvu 2018.

U Kremlj su pozvani pobjednik Kupa konfederacije iz 1999. godine u sastavu reprezentacije Meksika Jorge Campos, svjetski prvak iz 1990. godine u sastavu reprezentacije Njemačke Lothar Matthäus i europski prvak iz 1988. godine iz reprezentacije Nizozemske Marco van Basten. Takođre, sastanku s Putinom bili su i europski prvak iz 1992. godine Danac Peter Schmeichel, najbolji igrač Urugvaja iz 2010. godine Diego Forlan, šestostruki prvak Engleske i pobjednik Lige prvaka 2008. Rio Ferdinand i osvajačica bronze na Svjetskom prvenstvu 2015. Engleskinja Alexandra Scott.

Na sastanku s ruskim predsjednikom bili su i osvajač brončane medalje na svjetskom prvenstvu 1998. godine Zvonimir Boban, a nije zgoreg podsjetiti da se upravo Hrvatska i Rusija u subotu sastaju u četvrtfinalu trenutnog nogometnog prvenstva.

Također je na sastanku s predsednikom Rusije bio i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, pomoćnik predsjednika Igor Levitin i prvi potpredsjednik Nogometnog saveza Rusije i olimpijski prvak iz 1956. Nikita Simonjan.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo