PAD

VIDEO: PUTIN TRESNUO NA LEDU Nakon što su iz Kremlja objavili da je na hokeju oborio rekord i zabio dosad neviđen broj golova, doživio je nezgodu

 
 Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin / REUTERS

Predsjednik Vladimir Putin obožava hokej i rado ga igra. Tako je 66-godišnji ruski lider igrao u Sočiju u Noćnoj hokejskoj ligi za ekipu Legende, protiv reprezentacije Noćne lige. Kako se i očekivalo, Putinov tim pobijedio je s 14-7, a Putin je, kako su odmah javili ruski mediji, zabio deset golova, što je rekord na takvim utakmicama.

No, kasnije je ipak došlo do korekcije, pa su prvo javili da je zabio ipak devet golova, što je također bio rekord, da bi koji sat kasnije, broj kremaljskog vođe smanjili na osam, što je kako se ističe - ponavljanje rekorda iz 2015. godine.

Protivnički vratar Aleksandar Meljnikov kasnije se pohvalio ruskom portalu Life kako je ponosan na gol koji mu je zabio predsjednik.

- Vidio sam pak. Sjeo sam na njega i nije mi jasno kako se izmigoljio i završio u mreži, ali to je sport. Događaju se takve stvari, kazao je Meljnikov.

Tri gola zabio je i ministar obrane Rusije Sergej Šojgu, a po jedan gol zabili su najveće legende ruskog hokeja i bivši igrači NHL-a Pavel Bure, Vitalij Prohorov i Sergej Fjodorov. Ruski mediji napominju kako obrambeni igrači suparničkog tima nisu radili prekršaje na predsjedniku, niti su pokušavali omesti predsjednika i u tome se najviše isticao Putinov prijatelj Boris Rotenberg, bankar i nosilac crnog pojasa u džudu, preko kojeg je Putin zabio najviše golova.

Naime, predsjednik Putin jako dobro igra napadački hokej. No, na kraju je predsjednik Putin postao zvijezda YouTubea, ali ne zbog golova, nego zato jer je pao tijekom počasnog kruga. Naime, ruski predsjednik nije vidio crveni tepih na ledu te se sapleo i pao. Dok su mu drugi priskočili u pomoć, predsjednik se sam podigao i nastavio pozdravljati publiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:45