ŠTO ĆE REĆI PUTIN?

VIDEO: RUSI OPTUŽILI AMERIKANCE DA SU NAPALI NJIHOVU VOJNU BAZU 'Njihov špijunski avion je kontrolirao te dronove... Ovo je alarmantno!'

 
Vladimir Putin, Donald Trump
 Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin, Charles Platiau, Handout / REUTERS

Izvještaj ruskog ministarstva obrane uzbudio je duhove u Kremlju nakon što se iz njega može isčitati da su Amerikanci i njihov špijunski avion krivi za napad dronovima na rusku zračnu bazu Khmeimim u Siriji u siječnju ove godine.

- Ovo je bez sumnje alarmantan izvještaj, kazao je Dmitrij Peškov, glasnogovrnik Kremlja.

Peškov kaže kako je vojska analizirala sve dostupne podatke prije nego li je izašla u javnost s informacijom da je napad na rusku bazu dronovima bio orkestriran iz izvidničkog aviona US P-8 Poseidon.

Prema izvještaju, trinaest dronova izbačeno je iz Posejdona u trenutku kada je letio iznad Mediterana. Kada su im Rusi u bazi elektronski pokušali onemogućiti daljni let, dronovi su svoj put nastavili uz ručno navigaciju, piše RT.

Alexander Fomin, zamjenik ruskog ministra obrane, tvrdi kako njima nisu upravljali 'nikakvi seljaci' već se njima upravljalo iz 'standardnog, dobro opremljenog Posejdona'.

- Kada su naišli na naše protumjere povukli su dronove iz tzv. ubojite zone, a onda su im preko satelita počeli slati nekakve instrukcije, pojasnio je general Fomin.

- Mislim da su pokušavali naći rupe u našoj obrani, kazao je Fomin.

Za sada još nije poznata kakva je bila reakcija ruskog predsjednika Vladimira Putina na ove posljednje informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:17