SATELITSKE SNIMKE

VIDEO: RUSI TVRDE 'Potpuno je jasno da je malezijski Boeing MH 17 srušio ukrajinski MiG, a ne mi. Evo i dokaza!'

 Screenshot/1tv.ru

Ruski stručnjaci tvrde kako je malezijski Boeing MH17 srušio ukrajinski borbeni zrakoplov, a ne navođeni projektil zemlja-zrak.

Naime, večeras su na Prvom kanalu ruske državne televizije 'procurile' satelitske fotografije koje prikazuju raketu kako juri prema putničkom avionu u kojem su bila 283 putnika, a fotografije su navodno snimljene s britanskog ili američkog satelita.

TV voditelj Mikail Leontiev tvrdi kako je misteriozni izvor koji im je uručio fotografije zaključio da prikazuju kako ukrajinski Mig-29 uništava malezijski Boeing.

Nakon tragedije koja se dogodila 17. srpnja ove godine, Zapad je optuživao proruske separatiste da su oborili putnički avion projektilom tipa BUK, a Rusija je još onda tvrdila kako je neidentificirani zrakoplov bio u blizini, te da su to Ukrajina i Zapad zataškali.

- Imamo na raspolaganju senzacionalne snimke koje je snimio strani satelit tijekom posljednjih sekundi leta MH17 iznad Ukrajine. Danas imamo sve dokaze da su namjerno uništili avion - kazao je voditelj televizije pod vlašću Kremlja.

- Da skratimo, očito je da nije bilo BUK-a ni da projektil nije lansiran sa zemlje, što je potvrdilo tisuće profesionalaca i drugih svjedoka - nastavio je Leontiev.

Ivan Adrijevski, potpredsjednik Ruskog udruženja inženjera kazao je kako se po koordinatama može pretpostaviti da je fotografija snimljena s američkog ili britanskog satelita.

- Proučili smo ove fotografije do detalja i nismo našli niti jedan znak da bi bile lažne - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:14