PUT OD 5000 KM

VIDEO: RUSKA POLICIJA UHITILA ŠAMANA KOJI JE PJEŠICE KRENUO IZ SIBIRA PREMA MOSKVI Želio je istjerati vraga iz Putina

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.09.2019. u 14:41

Screenshot

šaman Aleksander Gabišev

 

Sibirskog šamana koji je pješice krenuo na dug put do Moskve kako bi istjerao vraga iz predsjednika Vladimira Putina uhitila je ruska policija, doznaje se u četvrtak.

Policija Burjatije, ruske republike u istočnom Sibiru, objavila je da je u noći na četvrtak uhitila šamana Aleksandra Gabiševa na autocesti blizu Bajkalskog jezera. Vraćen je u rodnu Jakutiju, gdje ga traže zbog počinjenja zločina, dodala je policija.

Aleksander Gabišev krenuo je u ožujku pješice kroz najveću zemlju svijeta i planirao je 2021. stići u Moskvu. Želja mu je bila da kad jednom dođe u glavni grad istjera vraga iz Putina.

 

Posljednjih tjedana na putovanju dugom 5000 km između Jakutska i Moskve pridružila mu se malena skupina sljedbenika, uvjerenih ili zabavljenih njegovim izjavama o ruskom predsjedniku. O šamanu je snimljeno nekoliko reportaža objavljenih na ruskim državnim kanalima pa je imao problema s lokalnim vlastima.

Aleksej Navaljni, glavni protivnik Kremlja, šalio se posljednjih dana s reakcijom vlasti.

- Putin se boji, drhti i viče 'Moj bože, spasi me tog šamana, što ako stvarno iz mene istjera vraga?'.

U kolovozu je dolazak šamana u Ulan-Ude, glavni grad Burjatije, izazvao nemire. Drugi šamani zabranili su mu ulazak u grad, a nekoliko njegovih sljedbenika uhićeno je.

Šamanizam, spiritističko-magijski oblik religije, nekoć široko prakticiran u izoliranim područjima Sibira i Dalekog istoka, temelji se na vjerovanju u duhove kao gospodare svijeta i bio je zabranjen u sovjetsko doba te prakticiran potajno.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo