KRAH

VIDEO: SJEĆATE SE 'SOUP NAZIJA' IZ SEINFELDA? Firmu po kojoj je snimljena kultna epizoda sustigla kletva: Zgrnuli bogatstvo, a sada zatvaraju restoran

Isječak iz epizode Seinfelda "Soup Nazi"
 Screenshot

U filmskom se svijetu istinski vjeruje da kletva postoji, pa pojedini glumci ostanu vezani samo uz jednu veliku ulogu, posebno kad je riječ o uspješnim televizijskim serijama. Jasno, nije to baš tako. Jennifer Aniston bila je zvijezda “Prijatelja”, pa je napravila više nego zavidnu karijeru.

No, ekipi iz globalno popularnog “Seinfelda” to baš i nije uspjelo sve dok Julia Louis-Dreyfus nije napravila seriju “Veep”. Kramer, čije je pravo ime Michael Richards, imao je čak i vrlo neugodnih rasističkih istupa. No, kletva o neuspjehu sada se nije spustila na glumce, nego na seriju, i to možda zbog jedne od njezinih najpoznatijih epizoda - “Soup Nazi” (Nacist za juhu) o restoranu koji radi izvrsnu juhu za van, ali chef je bezobrazan, neugodan i krut, pravi diktator, koji traži da se svi gosti ponašaju pristojno ili im ne dopušta da kupe juhu. A onda ga upravo Julia Louis-Dreyfus razotkrije jer dođe u posjed njegovih tajnih recepata pa na kraju Soup Nazi zatvara svoj restoran.

U doba emitiranja bilo je poznato da je kao obrazac za restoran korišten lanac Soupman i to mu je koristilo u poslovanju. Ali, ljudi su zaboravni, a konkurencija okrutna kao chef iz serije i - Soupman Inc. je prije tri dana zatražio zaštitu od bankrota. Problemi su nastali prije mjesec dana, kada je tvrtkin direktor financija uhićen zbog optužbi da je varao vladu na porezu na zaposlene. Prema informacijama Bloomberga riječ je o nekih pola milijuna dolara duga. On tvrdi da je nevin.

Inače, stvarni chef po čijim se receptima pripremaju juhe zove se Al Yeganeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:52