NEUGODNOST ZA PREMIJERA

VIDEO: SKANDAL KOJI BI MOGAO DOKRAJČITI POLITIČKU KARIJERU GLOBALNE LIBERALNE IKONE Cure nove kompromitirajuće snimke Justina Trudeaua

 
 Time via REUTERS

Kanadska televizija objavila je u četvrtak novu video snimku na kojem je premijer Justin Trudeau maskiran u crnca, dan nakon što je u javnost izašla neugodna fotografija zbog koje se Trudeau usred izborne kampanje ispričao zbog "rasističkog" čina.

Liberalna stranka kanadskog čelnika potvrdila je vjerodostojnost videa snimljenog ranih 1990-ih koji je u četvrtak objavio kanal Global News.

Na njemu se vidi Trudeau u bijeloj majici i poderanim trapericama, lica i ruku obojenih crnom bojom.

Premijer, koji je tada bio tinejdžer, se 'cereka', maše rukama, plazi jezik i izvodi grimase.

"Ne mogu se sjetiti koliko sam često bojao lice crnom bojom", priznao je Trudeau nakon što se pojavila nova snimka.

U srijedu navečer časopis Time je objavio fotografiju iz 2001. na kojoj Trudeau nosi turban i bijeli ogrtač, s licem prekrivenim tamnom šminkom.

"Trebao sam tada znati više, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio“, rekao je Trudeau novinarima nakon što je magazin Time objavio sliku.

"Obukao sam Aladdinov kostim i stavio šminku. Nisam to smio učiniti", rekao je Trudeau.

Slika 29-godišnjeg Trudeaua s licem koji je zatamnio šminkom glavni je izazov za vođu koji često govori o potrebi borbe protiv rasne diskriminacije i koji u svom kabinetu ima tri istaknuta ministra indijskog porijekla.

Trudeau je u tijesnoj borbi s konzervativnim liderom Andrewom Scheerom uoči saveznih izbora 21. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:54