U CRNOJ GORI

VIDEO: SNIMKA POLICIJSKE TORTURE ŠOKIRALA REGIJU Mlatili goste kafića: 'Zapamtit ćeš me dobro! P*** jedna, sad ćeš vidjeti kako mi tučemo'

 
Snimka policijske brutalnosti u Ulcinju
 Građanski pokret URA Facebook

Crnogorski su mediji objavili snimku na kojoj se vidi kako policija prekoračuje ovlasti i maltretira goste jednog kafića u Ulcinju. Iako se događaj odvio još u lipnju prošle godine, snimka je tek sada objavljena u javnosti. Objavio ju je Građanski pokret URA na Facebooku, a na snimci se vidi kako policajci šakama udaraju goste kafića. Najviše su tukli jednog mladića, šakama po vratu i rebrima, a udarali su i druge goste te ih i vrijeđali.

Vijesti.me pišu da se radi o trojici policajaca, Vladimiru Bakoviću, Radovanu Milićeviću i Zoranu Pejoviću te da su oni uhićeni te su priznali da su u nekoliko navrata zlostavljali građane, no unatoč tome, i dalje rade kao policajci.

'Otkrivamo ekskluzivne snimke policijske torture u Ulcinju, na kojima se vidi kako policajci vrše brutalnu torturu, udaraju šakama po vratu, rebrima, šutiraju i vrijeđaju ljude u lokalu. “Je...u ti mater, zapamtit ćeš me dobro”, i “Pi..o jedna, sad ćeš da vidiš kako policija bije” su samo neke od rečenica koje je policajac Vladimir Baković upotrebljavao prilikom racije', piše na Facebooku uz snimku, te se dodaje da su se policajci životinjski iživljavali na građanima koji ne pružaju otpor.

Kako prema neslužbenim informacijama prenosi CdM, iz policije su poručili da je upotreba sredstava sile bila opravdana. Ipak, trojica policajaca su sami priznali da su više puta zlostavljali građane.

Navodno je među ljudima prema kojima su se tako neprimjereno ponašali bio i jedan Amerikanac, a policija je nakon prosvjeda građana poručila da su njihovi službenici u ugostiteljskim objektima izvodili pojačanu kontrolu te da su pritom priveli tri osobe koje su tražili zbog napada na policajca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:14