OZLIJEDILI I ZAŠTITARA

VIDEO: SPEKTAKULARNI PREPAD NA AUTOCESTI Bivši specijalci presreli blindirani kombi na putu za Zagreb i ukrali 310.000 eura, dobili 40 godina zatvora

 
 Press RS, screenshot YouTube/ATV

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je na ukupno 40 godina zatvora trojicu bivših pripadnika specijalne policije Republike Srpske i jednoga civila zbog pljačke vozila s više od 310.000 eura banke UniCredit nedaleko od Banja Luke koje je 2015. bilo na putu prema Zagrebu.

Nakon obnovljenog postupka, sud u Banjoj Luci je nepravomoćno osudio bivše specijalce Vladana Malića, Gorana Paraša, Aleksandra Popovića na po deset i pol godina zatvora, te jednoga civila Olega Bandu na osam i po godina.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Olga Pantić istaknula je kako je dokazana odgovornost optuženih za pljačku blindiranog vozila i ranjavanje jednoga zaštitara na autoputu Banja Luka-Gradiška u rujnu 2015. godine. Oni su najprije bili osuđeni na ukupno 42 godine zatvora, ali je Vrhovni sud Republike Srpske početkom ove godine ukinuo presudu i naložio novo suđenje. Obrana je najavila žalbu na presudu.

Ovaj su slučaj pomogli rasvijetliti svjedoci pokajnici. Ranije je Danijel Kuzmić (32), bivši radnik agencije “Sector security” osuđen na tri godine, a specijalci Goran Janjuz (27) i Željko Inđić (29) na po šest mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u razbojništvu. Nakon što su priznali krivnju i pristali svjedočiti protiv drugih razbojnika kazna im je smanjena.

Optužnicom se navodi da su bivši policijski specijalci vozilom presreli i napali kolonu vozila “Sector security”, te su prijeteći puškama od radnika oteli tri kovčega sa 617.000 maraka (oko 310.000 eura). Tijekom pljačke došlo je do pucnjave, te je tom prigodom ozlijeđen zaštitar Đurađ Bajić.

Pripadnici zaštitarske tvrtke prevozili su novac “Unicredit banke” iz BiH u središnjicu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:31