BORIS PREVARANT

VIDEO: SRAMOTA RUSKE JAVNE TELEVIZIJE Predstavili čudo tehnologije, robota Borisa koji razgovara, pleše i pjeva, ali uskoro je prijevara raskrinkana

 
 youtube screenshot

Ruska javna televizija odlučila je pokazati koliko je zemlja napredovala u tehnološkom pogledu pa su tako na kanalu Rossiya 24 emitirali emisiju u kojoj je sudjelovao i robot Boris koji razgovara, pjeva i pleše.

- Ovdje imate mogućnost vidjeti Borisa koji je već naučio plesati i to mu uopće ne ide loše - kazao je voditelj publici u kojoj su sjedili uglavnom učenici osnovnih i srednjih škola.

I sam robot se predstavio.

- Dobar sam u matematici, ali želim studirati umjetnost i kompoziciju - kazao je Boris i oduševio publiku pred malim ekranima, ali i onu koja je cijeli događaj pratila uživo.

Ipak, novinarima nije trebalo dugo da raskrinkaju Borisa i otkriju da je riječ o čovjeku odjevenom u kostim robota kakve prodaje jedna ruska kompanija. U cijelu su se priču uključili i korisnici društvenih mreža koji su pronašli internetsku stranicu naziva Robot Show gdje se prodaju odijela identična onome u video isječku.

O svemu su se oglasili i urednici kanala Rossiya 24 koji su emitirali intervju s novinarom koji je napravio prilog.

- Bio sam siguran da će svi odmah shvatiti da riječ o kostimu koji za cilj ima animirati i zainteresirati djecu - kazao je novinar.

Je li to uistinu bila njihova namjera ili su ovim potezom pokušali popraviti nastalu štetu, procijenite sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:34