MJERE OPREZA NA PINKU

VIDEO: SRPSKI MEDIJSKI MOGUL POHVALIO SE 'SISTEMOM KOJI MINIMALIZIRA UNOŠENJE KORONAVIRUSA 'Ok, Maro, dobra si... Ajde sad uđi u kapsulu'

 
 Screenshot: Pink

Prije nekoliko dana srpska Pink televizija pohvalila se da su instalirali sistem koji "omogućuje minimaliziranje unošenja koronavirusa', a kako kažu u svojem prilogu, projektant sistema je vlasnik i generalni direktor Pinka Željko Mitrović.

Na početku kraćeg priloga u kojem se predstavlja ovaj "sistem", Željko Mitrović uz asistenciju izvjesne "Mare" pokazuje kako sve zapravo funkcionira. Dok djevojka ulazi u pregrađeni prostor na ulazu u zgradu, Mitrović objašnjava:

- Ona počinje s dezinfekcijom cipela, svatko mora proći kroz tu alkoholnu barijeru, oda prolazi kroz prvu UV barijeru koja je zadužena za kosu, takozvana horizontalna barijera, i poslije toga dolazimo na takozvano klasično mjerenje temperature, za svaki slučaj. Evo da provjerimo i Maru - govori Mitrović koji je potom uperio toplomjer u čelo djevojke koja je upravo prošla UV barijeru.

- Ok, Maro, dobra si - govori Mitrović pa nastavlja s demonstracijom.

- Potom ulazimo u komoru za dezinfekciju ruku, ona kreće klasičnim pranjem ruku, a sljedeće faze su sušenje ruku na visokoj temperaturi koje je podjednako značajno i kao pranje ruku. Poslije toga imamo još jednu dezinfekciju s jednim veoma moćnim dezinfekcijskim sredstvom. Na ulazu u ovu komoru bila je još jedna UV barijera koja trenira horizontalne površine, i na izlasku imamo još jednu UV barijeru - govori Mitrović.

No, tu procedura još ne staje.

- Sada ulazimo u kapsulu za vertikalne UV zrake, evo uđi Maro - govori Mitrović usmjerujući djevojku u pomalo bizarnu "kapsulu" pa objašnjava.

- To je apsolutno dovoljno da svlada obje membrane virusa i da uđe u njihov RNK i da ih dezintegrira - kaže Mitrović - dok se Mara vrti u kapsuli. Konačno, prilog završava zadnjim mjerama opreza.

- Sada će Mara dobiti jednu kapu i vizir da bi zaštitila oči. Tako... I na kraju jedno dezinfekcijsko sredstvo s kojim ćeš prskati svaku površinu koju dodiruješ - zaključuje Mitrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:51