DOŽIVOTNA KAZNA

VIDEO: 'SRPSKI NAROD I JA SMO POBIJEDILI' Odvjetnik ratnog zločinca Karadžića u TV programu pročitao njegovu poruku nakon presude

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.03.2019. u 11:33

Former Bosnian Serb leader Radovan Karadzic appears before the Appeals Chamber of the International Residual Mechanism for Criminal Tribunals (
Peter Dejong / REUTERS

 

Ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću u srijedu je pred Mehanizom za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Den Haagu potvrđena osuđujuća presuda za najteže ratne zločine zbog čega je osuđen na doživotni zatvor.

Njegov odvjetnik i član karadžićeva braniteljskog tima Marko Sladojević u programu RTRS (Radio televizije Republike Srpske) rekao je da je nakon presude s Karadžićem razgovarao pola sata. Pred kamerama programa pročitao je njegovu poruku srpskom narodu.

- Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već pobijedili. Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Tisuće i tisuće mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su postali ratni invalidi. Najveće žrtve su podnijele majke, čiji su sinovi, najčešće sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve, prenio je odvjednik Sladojević riječi Karadžića.

Prema njegovim riječima, Karadžić je poručio da je jalova osveta Haškog tribunala i da mu, kao starcu, ne može ništa.

- Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću se nikada prestati boriti za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad nas – Republiku Srpsku, poručio je ratni zločinac.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo