PROGLAŠENO IZVANREDNO STANJE

VIDEO: TORNADO PROTUTNJAO GEORGIJOM Najmanje 18 osoba poginulo, vlasti upozoravaju da ovo nije kraj

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2017. u 08:46

Screenshot YouTube

Oluje koje su pogodile jug Sjedinjenih Država proteklog vikenda i usmrtile najmanje 18 osoba po najnovijim podacima vlasti nastavljaju se u ponedjeljak pri čemu je najviše žrtava u saveznoj državi Georgiji.

 

Najmanje 14 osoba poginulo je u noći sa subote na nedjelju u Georgiji zahvaćenoj snažnom olujom, istaknula je Državna agencija za unutarnju sigurnost i hitne službe (GEMA/HS) u priopćenju.

 

Još četiri osobe su smrtno stradale, a 20 ih je ozlijeđeno u subotu ujutro u tornadu na jugu Mississippija, po Agenciji za hitne službe te države.

 

Osam poginulih osoba u Georgiji nalazilo se u okrugu Cook. Sedam ih je poginulo u naselju kamp-kućica, rekao je ranije mrtvozornik tog okruga Tim Purvis dnevniku Atlanta Journal-Constitution.

 

Još je šest osoba smrtno stradalo drugdje u toj državi.

 

Guverener Georgije Nathan Deal objavio je izvanredno stanje za sedam okruga u južnom i središnjem dijelu te savezne države i upozorio da se opasni vremenski uvjeti nastavljaju uz vjetrove i upozorenja na poplave, prenosi agencija Reuters.

 

Vlasti su upozorile na prolaz još jednog niza tornada, popraćena olujnim vjetrom i kišom, koji bi mogli pogoditi sjeverni i središnji dio Georgije.

 

Meteorolozi su izdali upozorenje na visoku opasnost od oluja i na sjeveru i središnjem dijelu Floride te u Alabami, a mogla bi biti pogođena i Južna Carolina.

 

Na istočnoj obali nadležne službe objavile su upozorenje stanovnicima New Yorka da mogu očekivati izuzetno snažne vjetrove.

 

Na zapadnoj obali obilne kiše pogodile su Južnu Kaliforniju.

Tagovi

Izdvajamo