NOVE OPTUŽBE

VIDEO: TOTALNI RAT ODBJEGLOG TAJKUNA PROTIV ĐUKANOVIĆA 'Milo kaže da mi nikad nije bio prijatelj, da ja to umišljam? Evo nas na plaži u St. Tropezu'

 
Tajkun Duško Knežević (u krugu lijevo) objavio je fotografiju snimljenu u St. Tropezu gdje je ljetovao zajedno s Đukanovićem (u krugu desno) koji sada tvrdi da oni nikada nisu bili prijatelji. U St. Tropezu, tvrdi Knežević, osobni kuhar bio im je glasoviti Gordon Ramsey

“Ruši se Đukanovićeva kula od kuverata!” “Švercerska mafija milijardama od droge i cigareta vlada Balkanom i financira lobiste u Washingtonu i Bruxellesu!”

Ti i slični naslovi u crnogorskim i srpskim medijima inspirirani su ovih dana najnovijom epizodom u bratoubilačkom ratu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i odbjegloga bankara i biznismena Duška Kneževića koji je nakon istrage pokrenute protiv njega pobjegao u London odakle redovito objavljuje podatke kojima želi diskreditirati Đukanovića.

Nekadašnji kućni prijatelj i donator vladajućih kojega istražuje crnogorsko pravosuđe iz svojega je londonskog egzila na Đukanovićev račun uputio još jedan od razornih medijskih projektila: tvrdi da je svojedobno po Milovu nalogu isplatio 50 tisuća eura jednom ruskom odvjetniku kako bi Stanko Subotić Cane, kontroverzni srpski biznismen kojega se istraživalo i u povodu ubojstva Ive Pukanića, mogao napustiti zatvor u Moskvi.

Rusko pravosuđe

Stanko Subotić bio je uhićen u Moskvi u travnju 2008. temeljem srpske tjeralice za šverc cigaretama tijekom devedesetih.

U ekstradicijskom pritvoru bio je oko dva mjeseca, nakon čega ga je rusko pravosuđe oslobodilo te nije jasno je li novac, koji je prema Đukanovićevu nalogu navodno poslan u Moskvu, trebao za mito ili jamčevinu.

Duško Knežević danas podsjeća zbog čega je aktualni crnogorski predsjednik nekad smatran sastavnim dijelom balkanske švercerske mreže te je posprdno nazivan i “Milo Duhanović”.

“Uplatio sam taj novac po njegovu nalogu za Subotića jer sam se u tom trenutku ionako nalazio u vili u Užičkoj ulici u Beogradu gdje sam prema Đukanovićevu nalogu išao dogovarati koaliciju SPS-a s DS-om kako Vojislav Koštunica više ne bi bio premijer”, detaljno je svoj bivši kontekst čovjeka od posebnog povjerenja obrazložio odbjegli bankar. Usred sastanka, oko 21 sat, navodno ga je nazvao Milo Đukanović i zamolio da hitno uplati novac moskovskom odvjetniku Stanka Subotića.

On je svojoj banci u Moskvi naložio da postupi prema Đukanovićevim instrukcijama, da bi mu Đukanović poslije posuđenih 50 tisuća eura uredno vratio preko jedne zajedničke prijateljice.

Zemljište

Duško Knežević u istoj je ispovijesti priznao i da je sa Subotićem zbog Đukanovića imao još kontakata: jednom ga je nagovarao da prebaci na svoje ime Canetovo zemljište kod beogradskog aerodroma, a jednom je dogovarao i poslovni sastanak Stanka Subotića i biznismena Miroslava Miškovića.

Premda su nakon dosad objavljenih snimki i iskaza svima jasne posebne povijesne relacije između Duška Kneževića i Mila Đukanovića, crnogorski predsjednik službeno se odriče bilo kakve intimnosti s inkriminiranim vlasnikom Atlas grupe te tvrdi da, usprkos nečijim umišljajima, oni nikad nisu bili nikakvi prijatelji.

Knežević je tim povodom na svom Instagram profilu izveo još jedno ritualno zakucavanje: objavio je snimku s ljetovanja s Milom Đukanovićem i njegovom obitelji u poznatom odmaralištu Saint-Tropez na francuskoj Azurnoj obali.

Tom je prilikom specijalnim Kneževićevim gostima, među kojima su bili potpredsjednik crnogorskog parlamenta Branimir Gvozdenović te Milo Đukanović i njegova supruga Lidija, navodno kuhao svjetski poznati chef Gordon Ramsay.

View this post on Instagram

MILO IN SAINT-TROPEZ

A post shared by Dr Dusko D. Knezevic (@dkatlas) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:37