NEPOGODA U JORDANU

VIDEO: TOTALNO ZAMRAČENJE U METROPOLI Zapanjujuće snimke velike pješčane oluje koja je paralizirala državu

 Twitter

Ekstremni vremenski uvjeti i snažni vjetrovi proširili su pijesak Jordanske pustinje preko cijelo zemlje uzrokujući gotovo potpuno zamračenje u glavnom gradu Jordana Amanu.

Osim velikih pješčanih oluja stanovnici Bliskog istoka pogođeni su i toplinskim udarom koji je temperature diljem regije doveo do rekordnih vrijednosti.

Pješčane oluje su u petak pogodile dijelove Jordana, a vremensku nepogodu osjetile su i sirijske izbjeglice smještene u kampove, bez adekvatne zaštite.

Brojni su letovi prema Jordanu preusmjereni u Izrael, promet na autocestama i državnim cestama je zaustavljen zbog slabe vidljivosti, a trgovine i obrti su zatvorili svoja vrata radi opće elementarne nepogode.

Međutim, najimpresivnije fotografije i snimke na društvenim mrežama dolaze iz izbjegličkog kampa Zaatari kojeg je gotovo u potpunosti prekrio oblak pijeska.

























Naravno, Jordan nije jedina zemlja koju je pogodio žestoki toplinski val. U Iranu su prošlog tjedna izmjereni indeksi vrućine, 'osjećaj temperature', od gotovo 70 Celzijevih stupnjeva dok je u Iraku proglašen četverodnevni praznik zbog svakodnevnih 50 stupnjeva u zraku.





JORDAN SANDSTORMS: Parts of Jordan were engulfed by a sand storm on Sunday, as a heat wave made its way across the...

Posted by FB Newswire on Monday, 3 August 2015




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:41