DRAMA U BRAZILU

VIDEO: TRAJEKT SE ZABIO U MOST, KONSTRUKCIJA U DULJINI OD 200 METARA ZAVRŠILA U RIJECI U vodu palo i nekoliko automobila, ronioci traže nestale

 
Most na rijeci Moju u Brazilu
 REUTERS

Trajekt je udario u most u sjevernoj brazilskoj državi Pará i teško ga oštetio: cijela dionica mosta u duljini od 200 metara pala je u rijeku Moju.

Kako javlja BBC, svjedoci kažu da su dva automobila također pala u vodu kad se brod zabio u jedan od stupova mosta koji je ukupno dug 860 metara.

Ronioci pretražuju rijeku u potrazi za stradalima, dok je posada trajekta preživjela.

An aerial view showing a part of a bridge over the Moju River in Brazil's Para state that collapsed early on Saturday in this still image obtained from social media on April 6, 2019.   Governo Do Estado Do Para via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
REUTERS
Most na rijeci Moju snimljen iz zraka

Guverner države Pará Helder Barbalho proglasio je izvanredno stanje nakon nesreće i izjavio da je sada prioritet potraga za žrtvama i podrška obiteljima, a na Twitteru je objavio videosnimak mosta koji se urušio.

Most se nalazi na prometnom pravcu prema Belému, jednoj od najfrekventnijih brazilskih luka. Vlasti uklanjaju ostatke urušenog dijela mosta iz rijeke i organiziraju prijevoz stanovništva dok se most ne popravi.

Lokalni mediji izvještavaju da je inspekcija na mostu ove godine otkrila koroziju na stupovima, te da je vlada zatražila izvanredna sredstva za popravak, ali se nije smatralo da je problem dovoljno ozbiljan da se zatvori most.

Prije pet godina jedan se brod zabio u stup drugog mosta u blizini, pri čemu je oko 50 metara mosta završilo u rijeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:13