TEŠKE OZLJEDE

VIDEO: 'TRI, DVA, JEDAN...' Vidjela je svoju nasmijanu 16-godišnju prijateljicu na rubu litice i ni sekunde nije razmišljala što će napraviti

 
 Ashley Mahree / YOUTUBE

Sud okruga Clark u američkoj saveznoj državi Washington ponedjeljak je Tay'lor Smith (19) proglasio krivom za prekršaj dovođenja u opasnost života jer je Smith 7. kolovoza 2018. godine s 15 metara visokog mosta Moulton Falls u američkom gradu Yacolt u saveznoj državi Oregon gurnula 16-godišnju Jordan Holgerson, piše Daily Mail.

Spomenuti ishod rezultat je nagodbe koju je Smith prošlog tjedna postigla s tužiteljima te je tako izbjegla potencijalnu zatvorsku kaznu od godinu dana i novčanu kaznu od pet tisuća dolara. Tužitelji će stoga 27. ožujka ove godine predložiti da Smith umjesto zatvorske kazne odradi određeni broj sati društveno korisnog rada te da određeni period nosi uređaj za nadzor kretanja, što bi moglo značiti da neko vrijeme neće moći izaći iz svog doma.

Sudac Darvin Zimmerman nije htio odmah izreći kaznu za Smith jer je htio čuti više informacija o ozljedama koje je Holgerson pretrpjela i iznosu liječenja. Također, time je Holgerson dao mogućnost da odluči hoće li se možda sudu obratiti prije izricanja kazne.

Prema izjavi koju je Genelle Holgerson, majka 16-godišnje Jordan, dala nekoliko dana nakon incidenta na mostu, Jordan je u padu s mosta slomila pet rebara, ozlijedila dušnik, natukla jednjak i pretrpjela pneumotoraks. "Imala je sreće što nije paralizirana ili umrla. Sretni smo što će se oporaviti i što neće biti trajnih posljedica", pojasnila je Jordanina majka, inače djelatnica bolnice u kojoj je njezinoj kćerki pružena liječnička pomoć.

Genelle i Jordan u ponedjeljak su rekle da tinejdžerica trenutno odrađuje fizikalnu terapiju te da se muči s anksioznošću. "Samo želim da ovo završi. Ne želim čekati do sljedeće srijede. Sada imam samo napade anksioznosti, ali po tom pitanju ne mogu ništa napraviti. Ali, igram softball. Oporavak ide prema planu, bolje mi je nego prije."

Smith je pak u intervjuu koji je u veljači dala za televizijsku emisiju Good Morning America rekla da nije razmišljala o posljedicama svog postupka.

Podsjetimo, u videu koji je snimila YouTube korisnica Ashley Mahree moglo se vidjeti i čuti da Holgerson nije bila spremna skočiti s mosta Moulton Falls, ali da ju je unatoč tome jedna prijateljica gurnula.

"Tri, dva, jedan...", može se čuti u videu prije nego što Holgerson kaže da neće skočiti. "Govori da neće", ponavlja dječak koji stoji pored nje. "Spremni?", netko priupita.

Holgerson nije bila spremna ni odgovoriti na pitanje, ni skočiti, no upravo ju je u tom trenutku Smith gurnula. Holgerson je u vodu pala na trbuh.

Jordan je u intervjuu za Today prošlog kolovoza rekla da se ne može odlučiti kako bi trebalo kazniti Smith. "Nekad želim da završi u zatvoru, a nekad mi se čini da je to možda preoštra kazna", rekla je. Holgersonovi su rekli da su zadovoljni s nagodbom koja je postignuta.

Smith se za svoj postupak ispričala. "Nikada mi nije bila namjera nauditi joj, niti bi ikome ikada namjerno naudila. Žao mi je što se tako sve dogodilo. Prihvaćam optužbe i nadam ćemo i Jordan i ja biti bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:54