PODIVLJALI ZORBA

VIDEO: TROJE NESTALIH U OLUJI U GRČKOJ Vatrogasci spašavaju ljude koji su ostali zarobljeni u automobilima i poplavljenim kućama

 
 Screenshot

Najmanje troje ljudi smatra se nestalima u snažnoj oluji u Grčkoj koja je izazvala poplave u više dijelova zemlje, objavile su u nedjelju grčke vlasti.

Rijetka tropska oluja zvana Medicane počela je u subotu i do sad je uglavnom najviše pogodila dijelove otoka Eubeje, istočno od kopnene Grčke, i južni poluotok Peloponez.

Državna televizija izvijestila je kako je na Eubeji prijavljen nestanak jednog mladića i jednog sredovječnog para. Potraga za njima je u tijeku kod grada Mantoudija.

People collect an umbrella from the beach following a cyclone in Kalamata, Greece September 29, 2018. Eurokinissi via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. GREECE OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN GREECE
REUTERS

An excavator collects debris from the seaside following a cyclone in Kalamata, Greece September 29, 2018. Eurokinissi via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. GREECE OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN GREECE
REUTERS

A general view shows the seaside, following a cyclone in Kalamata, Greece September 29, 2018. Eurokinissi via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. GREECE OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN GREECE
REUTERS

Brodovi su zadržani u najvećim lukama u zemlji, a promet u mnogim drugim područjima širom zemlje paraliziran je jer su ceste poplavljene.

Olujni naleti vjetra izazvali su nestanak struje i rušili stabla širom zemlje.

Vatrogasci su do sad zaprimili više od 1300 poziva u pomoć kako bi evakuirali ljude zarobljene u automobilima i poplavljenim kućama ili uklonili srušena stabla i drugi otpad.

Ulice na širem područja Korinta na Peloponezu pretvorile su se u rijeke, prenijela je televizija, dok su priobalni gradovi izloženi udarima golemih valova.

Guverner Peloponeza Petros Tatoulis rekao je kako je oluja nanijela štetu kućama, poljima i državnoj infrastrukturi.

Temperature su ovaj tjedan neočekivano pale do 10 stupnjeva Celzijevih. Vjetar je u nekim područjima dosegnuo brzinu do 100 kilometara na sat i očekuje se da će još jačati.

Civilna zaštita upozorila je da bi u nedjelju mogli biti pogođeni sjeverni i središnji dijelovi zemlje i savjetovala građanima da se pripreme. Vlasti strahuju i od odrona tla te poplava na širem području Atene koje je nedavno bilo pogođeno velikim požarima i bujicama.

U kolovozu je u požaru na području Matija poginulo najmanje 99 ljudi.

Prošle godine stradalo je 24 ljudi, a deseci su ostali bez domova u bujici koja je poharala dva obalna grada zapadno od prijestolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:40