DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ

VIDEO: TUŽNA SLIKA BALKANA U JEKU NAJTEŽE KRIZE Ono što se događa 'srpskoj Alemki Markotić' je neprobavljivo, a gospođa je vrhunska stručnjakinja...

 
prof.dr. Darija Kisić Tepavčević
 Screenshot N1

Do srijede prijepodne u Srbiji je potvrđeno 900 slučajeva zaraze koronavirusom, a broj preminulih popeo se na 21. Iz tjedna u tjedan, svaki dan, javnost o izvanrednoj zdravstvenoj situaciji, između ostalih, izvještava i vodeća epidemiologinja, prof.dr. Darija Kisić Tepavčević.

No nažalost, umjesto o njezinu znanju i stručnosti, korisnici društvenih mreža u susjednoj nam Srbiji bave se - Darijinim izgledom - i to na najgori, vrlo ponižavajuć i seksistički način.

Osim vanjštine, smeta im i njezino podrijetlo - naime, Kisić Tepavčević, članica kriznog stožera vlade Republike Srbije u epidemiji koronavirusa, rođena je 1975. godine u Sarajevu - pa je Twitter ovih dana prepun uznemirujućih komentara poput ovih: "isfrizirana Bosanka" i "srbaljski ekspert doš'o iz Bosne".

Inače, Darija Kisić Tepavčević Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine, epidemiologiju je magistrirala 2006., a doktorirala je na području proučavanja multiple skleroze.

Na spomenutom fakultetu trenutačno je izvanredna profesorica, a radi i kao zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut".

No iako je i autorica više od 100 znanstvenih radova, društvene mreže u susjedstvu "užarene" su od negativnih komenatara koji nemaju apsolutno nikakve veze s odgovornim poslom koji dr. Kisić Tepavčević obavlja.

- Nalickana lapsus Brena... Izgleda kao jeftina pornoglumica, a znanja o virusima ima manje od Dare Bubamare... Srećom, kur**ma je kratak rok... Svaki dan obučena kao najveća drolja...

Još jedna masna Brenulja - ona bar vrišti pa čovjek ima izbor da je nikad ni ne čuje, a ova bi, Bože pomozi, i liječila. Rezervirajte grobara - ovo je samo dio uvreda koje epidemiologinja redovito dobiva na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:58