DOMINIKANSKA REPUBLIKA

VIDEO: Ušao u restoran i pucao u slavnog bejzbolaša, bivšu zvijezdu Red Soxa: Napadača su ubrzo svladali i počeli tući, snimke su uznemirujuće

 
 Screenshot Twitter, Reuters

Proslavljeni igrač bejzbola David "Big Papi" Ortiz (43) ustrijeljen je u nedjelju u Dominikanskoj Republici te se trenutno oporavlja od operacije kojoj je podvrgnut odmah nakon nemilog incidenta, piše BBC. Daily Mail piše da se nalazi u stabilnom stanju te da u miru odmara.

Ortizova obitelj potvrdila je da je bejzbolaš zadobio ranu u donjem dijelu leđa, odnosno trbušnoj šupljini. "Njegovoj obitelji ponudili smo sve raspoložive resurse kako bismo im pomogli tijekom procesa oporavka i nastavljamo misliti na njega", stoji u izjavi policije.

Glasnogovornik Nacionalne policijske uprave Dominikanske republike Felix Duran Mejia rekao je za CNN da se incident koji je rezultirao Ortizovom ozljedom dogodio u nedjelju u 20:50 sati ispred lokala "Dial Bar and Lounge" u Santo Domingu, Ortizovom rodnom gradu.

Daily Mail piše da je Ortiz ustrijeljen nakon što je nepoznati napadač na motoru prišao njemu i televizijskom voditelju Jhoelu Lopezu koji su zajedno večerali u spomenutom lokalu. Policija kaže da je napadač na Ortiza pucao iz velike blizine te da je metak prošao kroz Ortizova leđa i izašao kroz njegov abdomen. Lopez je tijekom incidenta navodno ustrijeljen u nogu, a postoji mogućnost da riječ o istom metku koji je prošao kroz Ortiza.

Izvori iz policije tvrde da je moguće da je riječ o naručenom ubojstvu.

Svjedoci napada okupljeni u lokalu uhvatili su i istukli Ortizovog napadača, osobu koja je kasnije identificirana kao Eddy Feliz Garcia. Na Twitteru su se pojavile snimke premlaćivanja Feliza Garcije, međutim upozoravamo vas da su uznemirujuće.

"Molim vas, ne dopustite da umrem, dobar sam čovjek", zapomagao je Ortiz tijekom boravka u hitnom prijemu Klinike Abel Gonzolez.

Poruke potpore Ortizu poslali su bivše i sadašnje zvijezde bejzbola Alex Rodriguez, Pedro Martinez i Mike Trout.

David Américo Ortiz Arias 20 je godina igrao u američko-kanadskoj profesionalnoj ligi bejzbola MLB te je tijekom svoje karijere tri puta osvajao World Series, trofej koji se dodjeljuje najboljoj momčadi MLB-a. "Big Papi" nastupio je za dvije momčadi - Minnesota Twins i Boston Red Sox.

Svoje najveće uspjehe doživio je s Red Soxima, kojima je 2004. pomogao da prekinu 86 godina dugo sušno razdoblje bez osvojene titule. Deset je puta biran u All-Star momčad, a Red Soxi su umirovili njegov dres s brojem 34.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:42