MONSTRUMI S OTOKA

VIDEO Užas u Britaniji: Roditelji dječaka (11) držali godinu dana u 'ćeliji' jer je uzeo hranu iz hladnjaka

Liječnici koji su pregledali dječaka rekli su da je bio pothranjen i ispodprosječne visine za svoju dob, te su ga morali liječiti zbog anemije
 YouTube

BLACKPOOL - Roditelji 11-godišnjeg dječaka u Blackpoolu držali su svoje dijete u nehumanim uvjetima - u maloj ostavi za ugljen u kojoj bi mu ostavili i kahlicu kada bi ga zaključali preko noći, prenosi BBC.

Dječak je bio prisiljen živjeti i spavati u majušnoj sobici, koju su socijalni radnici opisali kao 'zatvorsku ćeliju'.

Dječakova majka i njezin partner, oboje u svojim četrdesetima, priznali su krivnju za zanemarivanje djeteta na suđenju.

Dječaka su smjestili u sobu kako bi ga kaznili zbog toga što je 'poharao hladnjak', rekli su policiji. Živio je u sobici između svoje 11. i 12. godine, kada su školski djelatnici postali zabrinuti za dječaka jer je uvijek bio gladan u razredu. Policija i socijalni radnici došli su u inspekciju, i dječaka su oduzeli roditeljima i smjestili kod udomitelja.

Branitelji para tvrdili su da je dječak 'neupitno' teško dijete za odgajati, no da su roditelji bili nesposobni a ne zli.

Sudac Judge Wright, pri izricanju presude, istaknuo je da će fizičke posljedice po dječaka od života u 'uistinu strašnim' uvjetima možda i proći, no da se ne zna kakva će biti šteta po njegovu psihu.

- Soba je opisana kao ćelija, ali meni se čini kao zatvorska ćelija u zemlji trećeg svijeta, a ne u domu 11-godišnjeg dječaka koji živi u ovom stoljeću u ovoj zemlji, rekao je sudac.

Majka i partner osuđeni su na dvije godine zatvora.

Liječnici koji su pregledali dječaka rekli su da je bio pothranjen i ispodprosječne visine za svoju dob, te su ga morali liječiti zbog anemije. Otkada je smješten u udomiteljsku obitelj njegovo ponašanje se popravilo i dobio je na kilaži, što su na sudu opisali kao 'nevjerojatno postignuće'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:28