NE ODUSTAJU

VIDEO: UŽAS U TUZLANSKOJ TVRTKI Radnici štrajkaju glađu trinaesti dan, u krugu tvornice iskopali si grobove...

 Screenshot YouTube

Radnici tvrtke Tuzla-Kvarc učinili ono što su obećali - iskopali su grobna mjesta u krugu tvornice u očaju dok vlasti uopće ne reagiraju. Nedjelja je trinaesti dan štrajka glađu radnika firme Tuzla-Kvarc, a od ponedjeljka zaključavaju prostorije firme te zabranjuju ulazak u krug tvornice svima, uključujući i medije, piše Tuzlanski.ba .

Njihovo zdravstveno stanje je ozbiljno narušeno. Hitna pomoć izlazi na intervencije, no štrajkaši odbijaju odlazak u bolnicu jer nemaju novaca za plaćanje zdravstvenih usluga. ‘’Žalosna je ali istovremeno i sramotna činjenica da ih za sve ove dane koliko su u štrajku glađu radnici Tuzla-Kvarca nije posjetio nitko ni od čelnika Grada Tuzla niti od predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti TK-a, pa se radnici s pravom pitaju čiji su oni u stvari građani’, stoji u priopćenju sindikata.

Podsjećamo, Vlada Tuzlanskog kantona oduzela im je koncesije za eksploataciju jer je protiv firme podignuta optužnica za krađu pijeska zbog čega su se i odlučili na štrajk glađu. Radnici i uprava tvrde da su problemi nastali jer su prijavili bivšeg pomoćnika resornog ministra Bahriju Imamovića za mito i korupciju koji je uhapšen i protiv kojeg se vodi sudski postupak, piše Tuzlanski.ba.

Sve o tome kako je Tuzla-Kvarc došao u ovu situaciju pogledajte u dokumentarnom filmu ‘Cijena pravde’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:39