MUMIFICIRANA U LEDU

VIDEO: UZNEMIRUJUĆI PRIZORI Nakon 31 godine pronađeno tijelo žene za koju se smatralo da je oteta, izgleda poput voštane figure

 
Tijelo ruske alpinistice pronađeno u sniijegu nakon 31 godine
 screenshot Youtube

31 godinu nakon njezina nestanka, pronađeno je tijelo ruske alpinistice, mumificirano u ledu. Tijelo Elene Bazikine izgledalo je poput voštane figure. Ona je poginula zajedno sa šest drugih alpinista dok su se penjali na najviši vrh Europe, Elbrus u južnoj Rusiji, prije 31 godinu.

Njezina je obitelj danas rekla da su se sve ove godine bojali da je Elena bila oteta i da ju je netko držao kao taokinju, no sada su sretni jer konačno znaju što joj se dogodilo te joj mogun priuštiti pokop kakav zaslužuje.

Njezino je tijelo u ledu pronašla skupina turista u planinama. Kada je umrla, imala je 36 godina. Njezin rođak Evgenij rekao je za Daily Mail da je Elenina majka umrla nedugo nakon njezina nestanka.

'Čekali smo Elenu više od 30 godina. Nagađali smo što joj se moglo dogoditi i bojali smo se da ju je možda netko oteo i držao sve ove godine. To je tako opasna regija', dodao je rođak.

Kraj njezinog je tijela pronađena i avionska karta iz Moskve s datumom 10.travnja 1987., nedugo prije raspada Sovjetskog saveza. Pronađena je i njezina putovnica.

Kada je Elena nestala zajedno s još šest planinara, nitko ih nije mogao pronaći, a pretpostavlja se da ih je zatrpala lavina.

Elena nije bila udana i nije imala djece, a oni koji su ju poznavali kažu da su planine bile njezina najveća ljubav. S njom je nestalon još pet muškaraca i njezina najbolja prijateljica Valentina Lapina.

Elena je prva iz te skupine čije je tijelo pronađeno. Obitelj sada pokušava pronaći način kako prenijeti njezino tijelo u Moskvu, gdje će se održati sprovod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:39